fbpx
Find os her

Basketligaen

Matt Bonds: Tak Hørsholm!

Matt Bonds nåede at spille en enkelt sæson i Basketligaen. På den tid nåede han at imponere stort.

Foto: Marcus Kluge

Efter ferien får vi desværre ikke Hørsholm 79ers at se i Basketligaen. Klubben har ikke kunne finde de ressourcer frem, det kræver at være en del af landet bedste række.

Det har naturligvis betydet spillerflugt, og en af de spillere er Matt Bonds. Ham har vi haft en snak med. Bonds var et af holdets helt store profiler i form af at være ligaens mest scorende spiller og den spiller med næstflest rebounds.

Flere af Hørsholm-profilerne er rykket til spansk basket. Cheftræner Rafa Monclova er rykket til spanske Murcia i den fjerdebedste række. Her er anfører Frederik H. Nielsen og amerikaneren Connor Beranek rykket med. Sådan bliver det dog ikke for Matt Bonds.

Han skal i den kommende sæson tørne ud for det franske mandskab S. O. M. Boulogne. Holdet endte som nummer 9 i grundspillet i NM1, den tredjebedste række, men overraskede alt og alle ved at slå førsteseedede Saint Vallier ud i kvartfinalen. Efterfølgende blev semifinalen dog endestationen.

“Jeg føler mig velsignet over at få denne chance for at fortsætte karrieren hos Boulogne. De tilbød mig at spille på et konkurrencemæssigt højt niveau og videreudvikle de evner, jeg har brug for at arbejde med for at blive en elitespiller.”

“Der er meget talent i fransk basket, så det var et godt match. En stor tak skal lyde til mine agenter i Duran International for at hjælpe mig ind på et hold som Boulogne.”

“Rafa (Monclova, red.) var en god træner og læremester, og at flere af mine gamle holdkammerater vil få glæde af ham i endnu en sæson. Jeg fik tilbuddet fra Boulogne tidligt, og så det som et godt match.”

Tiden i Basketligaen

Som tidligere nævnt, så spillede Matt Bonds en rigtig solid sæson i Basketligaen. Han snittede 22,4 point og 9,5 rebounds. I en kamp ude mod Bakken Bears, som Hørsholm overraskende vandt, scorede Bonds hele 35 point, mens han i en kamp mod Svendborg lavede en imponerende double-double med 26 point og 17 rebounds.

“At spille i Basketligaen i min første sæson var en fantastisk lærerig tid i forhold til at lære at være professionel basketballspiller. Jeg fik tilpasset mig fysisk og spillestilen i Danmark, selvom det er meget forskelligt fra USA.”

“Det hjalp mig meget at indse, hvilket ting jeg havde brug for at arbejde på i mit spil. Hørsholm var en fin by med fantastiske fans. Jeg ville elske at se dem tilbage på højeste niveau igen. Jeg er taknemmelig for, at jeg fik muligheden for at prøve mig selv af hos dem.”

Som ung spiller direkte fra college havde Matt Bonds brug for trygge rammer, hvor han kunne udvikle sit spil. Hørsholm har altid været kendt for at udvikle sine egne talenter.

Klubben har dog også hentet udenlandske spillere og har kunne skabe et godt mix af både unge og gamle danskere og udlændinge. Omgivelser der har været perfekte for Bonds udvikling.

Samtidig havde Hørsholm den karismatiske træner Rafa Monclova, der nåede at være i klubben i tre sæsoner. På disse tre år skabte han gode resultater, og han har ofte fået ros for sin mandskabspleje.

Matt Bonds har været meget tilfreds med sin tid i Danmark, og udtrykker sig i ydmyge vendinger positivt om sit ophold i Nordsjælland.

“Jeg havde en fantastisk tid, da jeg var en del af Hørsholm-organisationen og spillede under Rafa. Han hjalp virkelig med at udvikle mig sammen med assistenten Matias (Camino, red.), og vi fik arbejdet på både mit fysiske spil og det mentale.”

“Jeg synes, jeg fik det bedste ud af mit første år, og jeg fortryder intet, selvom vores resultater til sidst godt kunne have været bedre.”

“Fra start af følte jeg mig som en del af en familie. De fik mig til at føle mig tilpas på banen, og støttede og opmuntrede mig både i medgang og modgang. De er en klub, der fortjener at være i Basketligaen.”

“Til sidst vil jeg bare sende en stor tak til Hørsholm for at have givet mig denne mulighed. Jeg kom ikke fra en stor skole, men de så mit talent. Jeg kan ikke takke trænerne og alle menneskene omkring klubben nok. De gjorde det alle behageligt for mig, ofrede alt for mig og hjalp mig til at blive en bedre spiller. Tak!”

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen