fbpx
Find os her

Basketligaen

Mathias Bak Christensen: Skiftet til Værløse var perfekt for mig

Værløses Mathias Bak Christensen står foran en stor oplevelse, når turen går uden for Danmarks grænser.

Foto: Mathias Bak Christensen

Han var i mange år publikumsyndling i Næstved. Mathias Bak Christensen blev en del af basketligatruppen i en alder af blot 16 år og nåede sågar at spille sammen med sin far, Peter Holm Christensen, som de første i Basketligaens historie. I alt otte sæsoner blev det til i Næstved, inden lysten til at prøve noget nyt blev for stor.

Allerede i hans tredje sæson toppede spilletiden med næsten 20 minutter i snit fordelt over 31 kampe. Siden dalede minuttallet, selvom der udadtil altid var roser over både talent og engagement. Blot 12 minutter var udbyttet for hver kamp i hans sidste sæson i Næstved i 2017/18 sæsonen.

“Jeg har været rigtig glad for mine sæsoner i Næstved, men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg i den grad savnede at få lov til at spille noget mere” lyder det fra Mathias Bak Christensen.

“Jeg ville gerne vise, at jeg var mere end en rotationsspiller, som jeg var i Næstved. I Næstved spillede vi for at vinde guld, og der var det fair nok, at jeg ikke kunne spille mere end 15 minutter pr. kamp, men jeg nåede et punkt, hvor det ikke længere var nok for mig.”

Det svære valg

Op til sæsonen 2018/19 tog han så det svære valg om at stoppe i Næstved, hvor Næstved hallerne havde været hjemstedet helt fra barns ben. I første omgang gik turen til Falcon i den næstbedste række med navne som Christian Benzon og Anders Haas på holdkortet, men det var ikke det rigtige for Mathias Bak Christensen. Det skulle dog komme.

Nordvest for København rendte en tidligere holdkammerat fra Næstvedtiden rundt. Philip Kold var taget til Værløse i starten af sæsonen. Mathias Bak Christensen tog kontakt til klubben og følte den rette connection ret hurtigt.

“Jeg var en måneds tid forbi Falcon i første division, hvor jeg helt overvejede at stoppe med at spille, men efter at have snakket med Philip Kold og Susie (Heede-Andersen, cheftræner i Værløse, red.), valgte jeg at give det et skud i Værløse, og jeg er simpelthen så glad for, at jeg besluttede mig for at give Værløse en chance. ”

“Det var det perfekte skifte for mig. De tog mig rigtig godt ind på holdet, og jeg følte mig velkommen med det samme, hvilket betød rigtig meget for mig. At jeg så samtidig fik mulighed for at producere på banen gjorde, at situationen var helt ideel for mig. Jeg er rigtig glad for, at jeg endelig fik chancen for at vise, at jeg hører til på det her niveau.”

Havde brug for at føle sig tilpas

I Værløse ventede der en anden hverdag. Naturligvis var spillet det samme, men forskellen på det mere professionelle setup i Pro A kontra det setup, de har Pro B klubberne, er stor. Det var præcis det, Mathias Bak Christensen havde brug for for at finde glæden ved basket igen.

“For mig var det mere end fint, at setuppet ikke var lige så professionelt, som det var i Næstved. Jeg gav lige basket en pause i starten af sæsonen, og efterfølgende havde jeg brug for at finde ud af, hvad jeg gerne ville med det hele.”

“Derfor var det perfekt for mig at være i Værløse, hvor der blev konkurreret på højt niveau, mens der stadig var plads for mig til at begå fejl og lære af dem. Det var ikke på samme måde præmissen i Næstved, hvor målet var at vinde mesterskabet, og det handlede om at være knivskarp hele tiden.”

En af de store forskelle har været på trænersiden. Ikke at trænerens evner nødvendigvis har været bedre, hvis man sammenligner Pro A og Pro B, men fra at have trænere med sydlandsk temperament i form af Bogdan Karaicic eller Milan Skobalj, så har Susie Heede-Andersen, der i forrige sæson blev første kvindelige basketligatræner, været en omvæltning.

“Jeg har virkelig værdsat at have Susie som træner, da hun har været i stand til at forstå mig både som menneske og basketspiller. Da jeg startede i Værløse, vidste hverken hun eller jeg præcist, hvad vi gik ind til, men jeg håber bestemt, at hun også har været glad for, at jeg valgte Værløse.”

“At have en kvindelig træner gør ikke nogen forskel, når man er på banen. Der skal ikke være nogen tvivl om, at Susie har fuldstændig styr på det basket-mæssige, og jeg har lært flere ting af hende i denne halve sæson. Udenfor banen har jeg haft en anderledes relation til hende end nogen af mine tidligere trænere, og jeg har haft nemmere ved at snakke om små og store ting både vedrørende basket eller alt andet.”

Udlandskarrieren starter i Sverige

Der venter dog et helt nyt eventyr for Mathias Bak Christensen, der skifter til svensk basket. Nässjö Basket, der endte på sjettepladsen i sidste sæson, har givet en kontrakt til den 24 årige forward, og et nyt spændende kapitel står for døren, hvor Mathias Bak Christensen for alvor får chancen for at vise sig frem på ukendt grund.

“Jeg er ret spændt på at komme i gang oppe i Nässjö. Jeg har snakket en del med træneren, som virker til at være en rigtig players’ coach, og forhåbentlig er det en rigtig god situation for mig at komme op til. De har i hvert fald været meget interesserede, hvilket selvfølgelig har været fedt at mærke.”

“Jeg skrev under med min agent efter sæsonen, og så var det egentlig meningen, at jeg ville have taget endnu en sæson i Værløse, hvor jeg virkelig har haft en fed halvsæson. Hvis jeg ikke havde valgt at tage til Sverige, var jeg helt sikkert blevet i Værløse og var fortsat, hvor vi slap. Men lige nu ser jeg frem til at komme derop og prøve mig selv af, og så håber jeg på, at dette kun er første skridt udenfor Danmark.”

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen