fbpx
Find os her

Efter en skuffende sæson valgte Svendborg Rabbits ikke at forlænge samarbejdet med italienske Luca Ciaboco. Klubben har dog ikke gået længe uden træner, da de mandag aften har præsenteret Lukas Varga som ny head coach.

Lukas Varga er en velkendt navn i Basketligaen, da han tidligere både har spillet for og assisteret Arnel Dedic i Horsens IC. Han spillede i sæsonerne 12/13 og 14/15, og undervejs fik han også mulighed for at stå i spidsen for Horsens IC, da Arnel Dedic sad ude med karantæne.

I Horsens var Lukas Varga ikke en fremtrædende spiller, men han var kendt for at være en spiller med en høj basket-IQ. En egenskab der nu skal hjælpe ham i bestræbelserne på at føre Svendborg tilbage på rette spor.

Lukas Varga har tidligere været assistenttræner i MHP RIESEN Ludwigsburg, der spiller i Bundesligaen. Det seneste år har han været assistenttræner i svenske Södertälje Kings, der røg ud i årets semifinaler i den svenske Basketligan.

Skal være en fremtidens mand

Lukas Varga havde egentlig kontrakt for den kommende sæson i det svenske, men en klausul gjorde, at han kunne frigøres fra sin kontrakt og takke ja til et job fra udlandet.

I Svendborg har han skrevet under på en kontrakt for 3 år, hvor de første 2 år lægger fast, mens parterne kan blive enige om en tredje sæson, hvis samarbejdet fungerer.

På Svendborgs Facebook-side udtrykker Lukas Varga en stor glæde ved skiftet til Svendborg, hvor han ser frem til at kickstarte holdet.

“Jeg er begejstret over at vende tilbage til dansk basket og blive en del af Svendborg-organisationen. Det er en klub med traditioner, der deler de samme værdier som jeg selv. Samtidig har klubben en sjette mand i deres fanbase, og jeg glæder mig til at møde dem.”

“Det er gylden mulighed for mig at arbejde med et ungt og sultent mandskab, som jeg håber på at kunne tage med til næste niveau. Det vil være et personligt mål for mig. Vi skal kæmpe og spille med selvtillid.”

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen