Find os her

Slutspillet nærmer sig med hastige skridt i den bedste danske basketball række Basketligaen, og sidste runde kan stadigvæk nå at ændre det endelige billede af tabellen i grundspillet.

Det mest interessante bliver kampen om topplaceringerne, hvor de forsvarende mestre fra Bakken Bears, stadigvæk har mulighed for at tage førstepladsen og dermed også hjemmebanefordelen i en eventuel finale.

På førstepladsen befinder Horsens IC sig i øjeblikket med 36 point, imens Bakken Bears er på andenpladsen med 34 point.

Bakken Bears er bedre indbyrdes eftersom de har vundet 2 ud af de 3 opgør mod rivalerne fra Horsens i denne sæson. Derfor kan en sejr i sidste runde også betyde en førsteplads.

Fokus er rettet mod Bakken Bears og Horsens IC

I den sidste runde gæster Bakken Bears Sydsjælland og Team FOG Næstved, som uanset udfaldet af kampens resultat, går videre til kvartfinalen fra tredjepladsen.

Næstved ligger i øjeblikket á point med Hørsholm 79ers med 24 point, men i og med at Næstved er bedre indbyrdes, er de sikre på at ende på tredjepladsen.

Bakken Bears SKAL derimod slå Næstved, og samtidigt håbe på at de gule fra Horsens kikser i deres kamp, for at slutte af på toppen af tabellen.

Umiddelbart virker dette scenarie som usandsynligt, da Horsens IC i deres sidste kamp i grundspillet møder Wolfpack.

Københavnerne skabte overraskelsen så sent som i sidste uge, da de på hjemmebane slog Team FOG Næstved på overraskende vis med det overbevisende resultat 95-79. Kigger vi på deres seneste møde, knuste Horsens dog Wolfpack med overbevisende 115-75.

Vinder Horsens IC kampen, så ender de på en førsteplads, imens et nederlag vil sende dem ned på andenpladsen, hvis Bakken Bears samtidigt slår Næstved.

Kvartfinalerne starter i næste uge

I grundspillets tredje opgør mødes Stevnsgade SuperMen og Svendborg Rabbits. Kampen er resultatmæssigt uden betydning, men en sejr ville selvfølgelig give det enkelte hold selvtillid på kontoen, inden slutspillet går i gang.

Stevnsgade slutter grundspillet af på tiendepladsen, imens Svendborg Rabbits ender på en sjetteplads.

Hørsholm 79ers og Randers Cimbria skal som de eneste to hold ikke i aktion i denne uge, og deres endelige placering er også kendte. Hørsholm slutter på en 4. plads imens Randers Cimbria er lige under på en femteplads.

Indtil videre kender vi altså kun de endelige modstander i to af opgørene som er Team FOG Næstved – Svendborg Rabbits, og Hørsholm 79ers – Randers Cimbria. De to sidste opgør vil blive kendte efter ugens tre kampe.

Ender alt som det står i øjeblikket vil Horsens IC møde Stevnsgade SuperMen imens Bakken ville skulle op i mod Wolfpack i kvartfinalen.

Kvartfinalerne skydes i gang allerede i næste uge og spilles bedst bedst á 5 kampe. Datoerne er den 19., 22., 26., 29. marts og 2. april.

Denne uges kampe i Basketligaen:

13/03 – Stevnsgade SuperMen vs. Svendborg Rabbits

14/03 – Wolfpack vs. Horsens IC

16/03 – Team FOG Næstved vs. Bakken Bears

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Bakken Bears