fbpx
Connect with us

Basketligaen

Leonardo Carlino: Svendborg kan udvikle mig

Leonardo Carlino og Svendborg Rabbits har store forventninger til det forestående samarbejde.

Foto: Arkivfoto

Det vakte stor glæde hos både Svendborg Rabbits og Leonardo Carlino, da de to parter kun præsentere en fælles fremtid. Den blot 19 årige guard og small forward er et lysende talent, og det er ikke gået ubemærket hen i det sydfynske øhav.

Indtil for nyligt var han en del af et ungt kuld i Hørsholm, der med en pokaltriumf til u19-holdet har vist, at fremtiden i det københavnske ser fornuftig ud, men desværre er midlerne begrænsede.

Derfor var tiden rigtig for ungdomslandsholdsspilleren at jagte enhver basketballspillers drøm om at leve af sin sport, og første ryk i den retning er taget med en underskrift på den første fuldtidskontrakt.

“Jeg har altid drømt om at spille basket på fuldtid, så jeg glæder mig til en fremtid, hvor basket fylder min hverdag. Alle unge basket spillere har selvfølgelig en drøm om at blive professionelle og spille på højt plan. Så at få denne mulighed er jeg meget taknemlig for.”

Setup’et var altafgørende

I Svendborg kommer Leonardo Carlino under på vingerne på Lukas Varga. En træner, der trods ganske få år i den reelle cheftrænerfunktion, allerede har skabt sig et navn i dansk basket som en træner, der gerne satser både dansk og ungt.

Leonardo Carlino er ikke eneste unge spiller, der gar valgt at rykke til Sydfyn. Også Horsens-skytten Oscar Jørgensen har taget turen over Lillebælt for at blive en del af Vargas mandskab i jagten på flere minutter på banen.

“De faktorer, som påvirkede min beslutning om at tage til Svendborg, var deres setup, træneren, og det at de tror på unge spillere. Jeg har haft kendskab til Varga i flere år nu, og jeg har set meget frem til at spille for en træner som ham.”

“Jeg har fået forskellige internationale tilbud, men jeg føler, at Svendborg bedst kan udvikle mig til en mere moden spiller.”

Søger gennembruddet

På trods af sit store talent, så er det næppe størstedelen af de baskettilskuere, der har kendskab til den unge Carlino.

Han nåede at spille fire basketligakampe i 2017/18-sæsonen, inden Hørsholm valgte at trække stikket fra Basketligaen. Han har levet en rolig tilværelse i Hørsholmregi på klubbens u19-hold og 1. divisionshold, hvor han har kunne udvikle sit spil.

Niveauet er højt i 1. division, men det kan ikke sammenlignes med Basketligaen. Her kører størstedelen med professionelle setup, og flere af holdene styres af de udlandske kræfter på banen.

Leonardo Carlino er dog klar til at yde den mandfolkepræstation, det kræver at træde ind i ‘de voksnes rækker’, og er i den forbindelse taknemmelig for hans basketopvækst i Hørsholm.

“Basketligatilskuerne kan forvente en seriøs og ambitiøst spiller, som går all in for sit hold. Jeg vil kategoriserer mig selv som en offensiv spiller, og jeg har altid været en kreatør og en afslutter både i Hørsholm og for landsholdet.”

“Jeg har haft rigtig mange gode år i Hørsholm Basketball Klub, og jeg kommer selvfølgelig til at savne mine holdkammerater, men jeg ser frem til en fremtid hos Svendborg.”

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Basketligaen