fbpx
Find os her

Basketligaen

Lawrence Alexander skifter til slovakiske mestre

Den amerikanske profil Lawrence Alexander skifter efter to år i Horsens til Slovakiet, hvor de slovakiske mestre BK Levicki Patrioti har udstyret Alexander med en kontrakt.

Lawrence Alexander putter her SISU-spilleren Baru Adjehi på plakaten med et stort dunk i semifinalerne. (Foto: Brit Sørensen)

Horsens IC hentede for to år siden amerikaneren Lawrence Alexander til klubben efter ophold i både Tyskland og Ungarn. Han havde forinden spillede college for North Dakota State, hvor han graduerede i 2015.

Alexander blev straks en profil for Horsens IC, hvor han særligt brillierede som en fantastisk on ball defender, mens han også satte point på tavlen, når De Gule havde mest brug for det.

I hans første sæson i Danmark var han med til spille Horsens i finalen efter en tæt semifinaleserie mod SISU, men Bakken Bears var for stor en mundfuld i finalen, der vandt serien 4-1 efter at have tabt første kamp på hjemmebane.

I samme sæson led Horsens IC og Lawrence Alexander et smertefuldt nederlag i pokalen til Team FOG Næstved på 80-81.

I den efterfølgende sæson var Alexander med til at vinde grundspillet for Horsens IC, men igen måtte de se sig besejret af Bakken Bears i finaleserien, hvor Horsens blev swept.

Med tre sølvmedaljer i bagagen rejser den 26-årige amerikaner nu sydpå, hvor han er skiftet til de slovakiske mestre, der endte som grundspillets nummer to, men gik hele vejen til finalen, hvor de besejrede Kosice 4-1 i kampe.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen