fbpx
Connect with us

Basketligaen

Kollaps i 4. periode gav sejren til Copenhagen Basketball

Copenhagen Basketball sejrede endnu en gang, efter et spændende Pro B-opgør, som først blev afgjort i kampens døende minutter.

Arkivfoto: Robert Dines Rasch

Lørdag eftermiddag var der lagt op til et spændende Pro B-opgør i Amagerhallen mellem BK Amager og Copenhagen Basketball, og endnu en gang var Copenhagen Basketball involveret i et drama af en kamp.

Nøjagtigt ligesom i deres seneste kamp mod Værløse Blue Hawks i sidste uge, var marginalerne på Copenhagen´s side, og det gjorde det muligt for dem at tage sejren  – for anden uge i træk.

Sidste sæson måtte der gå syv måneder før Copenhagen fik sin første sejr. Denne sæson fik de hul på bylden efter to kampe, og efter tre kampe er de altså nu på to sejre og et enkelt nederlag til de forsvarende danske mestre, Bakken Bears.

BK Amager har derimod en sejr til gode, men det var ikke fordi, at de ikke havde muligheden for at tage sejren og de to point i lørdagens dramatiske Pro B-opgør.

Jonathan Klussman kom godt fra land

Der var ikke mange negative ting at finde i BK Amagers spil i første periode – og i særdeleshed ikke hos den unge BK Amager-spiller, Jonathan Klussmann, som viste hvilket talent han er i besiddelse af.

17-årige Jonathan Klussman indledte kampens første periode med at levere 11 point. Dertil pyntede Oscar Quackenbusk på den flotte første periode med en buzzerbeater fra trepointsland, som bragte BK Amager op på en 28-16 føring efter kampens første ti minutter

Amager kunne ikke umiddelbart ikke have spurgt om en bedre start på kampen, og de formåede ikke desto mindre også at holde og udbygge deres føring i de næste ti minutter. Anden periode sluttede 21-19 og pausestillingen var derfor 49-35 til hjemmeholdet.

Copenhagen Basketball indtager toppen af Pro B-rækken

Tredje periode lignede på mange måder den jævnbyrdige anden periode, men denne gang var det med Copenhagen i førersædet. Men BK Amager startede igen godt ud, og efter små tre minutter af anden halvleg var Amager foran med 21 point, 58-37.

De 21 point var kampens og Amagers største føring, men den føring holdte ikke særligt længe. Med lige over et enkelt minut tilbage af tredje periode sendte Copenhagens Filip Rajovic hjemmeholdet til tælling med to treer indenfor 30 sekunder samt et ramt straffekast i forbindelse med et four-point play.

Det så dog alligevel fornuftigt efter tredje periode set fra Amagers perspektiv. Stillingen inden kampens sidste ti minutter var 67-56, og da skulle amagerkanerne bare køre kampen hjem.

Men det formåede hjemmeholdet ikke, og Copenhagen Basketball tog derfor sæsonens anden sejr. Slutresultatet var 83-85. Kampens topscorer var Filip Rajovic med 30 point – Det var anden kamp i streg, Rajovic leverede 30 point.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen