fbpx
Find os her

Basketligaen

Jaye Crockett: Kan se mig tilbage i Bakken

Jaye Crockett spillede en stor første sæson for Bakken Bears, hvor han udover to titler var med til at spille aarhusianerne i semifinalen ved FIBA Europe Cup efter at have besejret franske ESSM Le Portel i kvartfinalen.

Foto: FIBA Europe Cup

Amerikaneren Jaye Crockett var en af sidste sæsons helt store profiler i Basketligaen, hvor han sammen med Bakken Bears-holdkammeraten DeVaughn Akoon-Purcell blev udråbt som en af FIBA Europe Cups Dynamic Duos. De to atletiske spillere gjorde livet surt for modstanderne, hvilket var stærkt medvirkende til Bjørnenes flotte europæiske eventyr.

Ligeledes spillede Jaye Crockett en stor rolle i den hjemlige liga, hvor Bakken Bears sikrede sig The Double med sejre i både Basketligaen og Pokalturneringen, og det var første gang i karrieren, at den 26-årige Jaye Crockett vandt et mesterskab.

“Det var en fantastisk sæson og den første, hvor jeg vandt et mesterskab. Jeg kom godt ud af det med alle på holdet, og det var en af de bedste gruppe af spillere, som jeg nogensinde har været en del af,” udtaler han til Fullcourt.dk.

Bakken Bears har eftersigende gjort meget for at holde på sidste sæsons Finals MVP, men selvom Jaye Crockett godt kan se sig tilbage hos Bakken Bears på et tidspunkt, så valgte han et skifte til den bedste franske liga, LNB Pro A.

“Jeg kan sagtens se mig selv tilbage hos Bakken. Jeg havde aldrig et eneste problem, da jeg var der, staben var meget professionel, og jeg kan godt lide byen Aarhus,” fortæller den højtflyvende amerikaner.

Jaye Crockett blev kåret til sidste sæsons Finals MVP, efter han snittede 18,75 point, 6,75 rebounds, én assist, ét block, ét steal og en effektivitet på 23, da Horsens blev swept i finaleserien.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jaye Crockett i aktion på sin kommende hjemmebane i Le Portel (Foto: FIBA Europe Cup).

Hjemmebane i fransk heksekedel

I den kommende sæson skal Jaye Crockett spille i den bedste franske række, hvor han skal tørne ud for sidste sæsons kvartfinalemodstander i FIBA Europe Cup, ESSM Le Portel.

Bakken Bears fik ørerne i maskinen i den franske heksekedel, hvor de undervejs i kampen var bagud med hele 23 point. De endte med at tabe returopgøret med 14 point, men heldigvis havde aarhusianerne vundet med samme antal på hjemmebane, hvorfor kampen måtte i overtime, hvor Bjørnebanden trak det længste strå.

Jaye Crockett spillede formidabelt i kvartfinalekampene mod ESSM Le Portel, hvor han i begge opgør sluttede med banens højeste effektivitet. Hjemme i Aarhus blev han kampens topscorer med 21 point, hvilket han supplerede med ni rebounds og to steals.

På udebanen var Crockett mindst lige så imponerende, da han noterede sig for en double double med 16 point og hele 17 rebounds. Han efterlod dermed et godt indtryk i det franske, men den franske hjemmebane efterlod ligeså et stort indtryk på deres nye spiller.

“Jeg husker deres vilde publikum, og jeg ville gerne være en del af et program med så meget fanstøtte. Det var en fed oplevelse som modstander, så jeg ved, at det kommer til at føles fantastisk som hjemmebane,” udtaler han til Fullcourt.dk.

Le Portel har også hentet Donar Groningen-stjernen Brandyn Curry, og de har dermed hentet to af de helt store profiler fra sidste sæsons FIBA Europe Cup. Jaye Crockett vil dog ikke sætte for store forventninger til den kommende sæson, hvor han fokuserer på at gøre det så godt som muligt.

“Denne sæson håber jeg på at hjælpe holdet til at vinde så mange kampe som muligt, bringe energi og lære min rolle under min nye træner,” forklarer han afslutningsvis til Fullcourt.dk.

Du kan herunder se highlights fra den omtalte kamp i Frankrig mellem Bakken Bears og ESSM Le Portel.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Mere fra Bakken Bears