fbpx
Find os her

Han anses for at være et af Danmarks helt store baskettalenter, han har været udråbt som ham, der potentielt set kan blive Danmarks første NBA-spiller og så har han været ovre og prøve sig af på en af større camps. Alligevel har Jacob Glarbjerg indtil nu spillet i Virum fra 1. division, men har op til denne sæson skiftet Virum ud med SISU fra Basketligaen.

Jacob, du er skiftet fra Virum i 1. div. til SISU i ligaen – hvad forventer du dig af dit ophold i SISU?

“Jeg forventer at blive skadefri, og derefter spille en god sæson i den bedste danske liga som forberedelse til udlandet.”

Jacob har lidt af et springerknæ, en betændelsestilstand inden i knæet, og er derfor lidt påpasselig med at starte for hurtigt.

“Jeg ved ikke hvornår, jeg kan spille igen. Det handler om, at jeg ikke vil forhaste noget, så jeg forhåbentlig ikke bliver skadet igen.”

Læs også:
Offseason review: SISU

Der har været en del fokus på Jacob, da han både har sin højde med sig, men også har et godt skud og en god forståelse. Derfor kan man undre sig over, at han tager små skridt ad gangen. Men det er der en grund til.

“Det handler om at spille i den bedste liga i Danmark, før jeg tager til udlandet, for at niveauskiftet ikke er for stort. Jeg valgte SISU pga., at jeg kender mange ungdomspillere fra landsholdet, og deres nye træner Alain var også landsholdstræner forrige år. Han kendte derfor til min skade og er fuldt forstående over den tid, det kan tage for mig at blive klar.”

“Det skal også føles, at det er det rigtige tidspunkt i forhold til alder og mulig spilletid. Er man for ung vil man altid have begrænset spilletid på trods af talent.”

Hvordan føles det, at spotlyset er på én – at have et positivt pres på sig?
“Det giver da motivation til at genoptræne så godt og hurtigt som muligt, men man mærker da også presset på en.”

SISU holdbillede - SISU

Jacob Glarbjerg i midten af årets holdbillede i SISU. Foto: James Hjertholm

I foråret var Jacob i USA på Global Camp, hvor han imponerede. På forskellige medier var der stor ros til den unge dansker, og det var også en særlig oplevelse i følge hovedpersonen selv.

“Det var meget professionel træning med massere feedback efter hver gang, man laver noget, men det var selvfølgelig også en oplevelse i sig selv, da selve baskettræningen ikke fyldte det hele, og vi fik lov til at opleve alle de arrangementer, der er i løbet af All-Star weekenden.”

Jacobs fokus ligger i SISU, men hvad planen for fremtiden er, er han klar i mælet omkring.

“College er helt klart målet efter sommerferien 2016, og det bliver en spændende oplevelse! Hvilket college ved jeg dog ikke endnu, men jeg forventer det bliver 1. division.”

Vi ønsker Jacob held og lykke med målet om at komme til USA.

FOTO: Robert Dines Larsen

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen