fbpx
Find os her

Basketligaen

Horsens vandt det sidste indbyrdes opgør over Svendborg

Sæsonens sidste indbyrdes opgør mellem de to mandskaber, endte med at blive langt tættere end de tidligere opgør. En tætpakket Kaninhule måtte dog endnu engang se deres hold blive slået af Horsens IC. Kampen endte 86-75 til Horsens.

Arkivfoto: Charles Callison - Horsens IC - VildMedFoto.dk

Kampen mellem de to Pro-A mandskaber havde vidt forskellig betydning for de to hold. Horsens har sikret sig andenpladsen, og har samtidig ikke mulighed for at avancere i stillingen. Svendborg havde derimod mere at spille for. De skulle nemlig vinde aftenens opgør, for at holde sig inde i kampen om ligaens tredjeplads.

Svendborg var uden deres amerikanske guard Derrick Wilson, som har siddet ude de sidste par kampe, for at blive 100 procent klar til slutspillet. Horsens havde alle mand klar til aftenens opgør.

Aftenens opgør startede tæt, og i modsætning til tidligere opgør mellem de to mandskaber, var det denne gang Svendborg der kom bedst fra start. Efter første periode var stillingen 21-14 til hjemmeholdet, hvilket man tydeligt kunne mærke på stemningen i en velbesøgt Kaninhule.

I anden periode fik de gule fra Horsens bedre styr på deres angreb, og begyndte at ramme på deres skud fra distancen. Dette betød da også, at Horsens i løbet af perioden fik lukkede Svendborgs forspring, og det var nu igen et helt lige opgør.

Kaninerne fik svaret lidt igen på Horsens’ run, men fik ikke helt lukket det nyskabte forspring. Udeholdet fra Horsens kunne derfor gå til pause, foran 47-43 efter en flot trepointsscoring af Brandon Tabb i periodens sidste sekunder.

Efter pausen skiftede kampen i den grad karakter. Intensiteten steg, og tændingen var til at mærke spillerne imellem. Horsensspilleren, Stefan Savic, fik sin anden usportslige fejl, og måtte derfor forlade hallen midt i tredje periode.

Trods Savics udvisning, fuldes de to hold ad hele perioden, og denne gang var det hjemmeholdet fra Svendborg, som kunne gå til pause med en føring på 63-62.

I fjerde periode kom Horsens bedst fra start, og fik hurtigt opbygget et forspring på syv point. Derefter så de sig ikke tilbage. Selvom Svendborg kæmpede med alt hvad de havde, kunne de ikke rigtig få det til at fungere.

I løbet af fjerde periode udgik både Svendborgs Sebastian Åris og Horsens’ Brandon Tabb med fem personlige fejl, og måtte derfor se slutningen af kampen fra bænken.

Horsens endte med at vinde kampen 86-75.

Kampens topscore blev Horsens’ Brandon Tabb med 22 point.

Kampen var den sidste i grundspillet for Svendborg, og de må nu se på, mens andre kampe kommer til at afgøre, hvorvidt de ender på fjerde eller femtepladsen når sæsonens grundspil slutter.

Horsens møder torsdag Randers på udebane, og denne kamp kommer til at afgøre, hvorvidt Randers eller Svendborg ender på fjerdepladsen.

Alexander er skribent på Basketligaen, og har været en del af Fullcourt siden 2017. Alexander kommer fra Svendborg, og har selv spillet basket i 7 år. Derudover er han ansvarlig for statistikker i Svendborg Rabbits og er derfor altid at finde i kaninhulen, når Rabbits spiller. Alexander er desuden stor fan af NBA-holdet Milwaukee Bucks.

Mere fra Basketligaen