fbpx
Find os her

Basketligaen

Horsens tog pusten fra Næstved i anden halvleg

Det blev næsten lige så intenst og tæt, som man på forhånd kunne have håbet på. Horsens viste dog gode takter, og løb afsted med en fortjent sejr på 89-78 i den første semifinale kamp.

Der var tætpakket i den gamle Park Hal i Forum Horsens, hvor Horsens IC, før den store Arena blev opført, spillede deres liga-kampe. Det blev et godt gensyn med hallen, som har huset tidligere store kampe.

Aftenens opgør mod Næstved blev endnu en af dem. Hjemmepublikummet skulle dog hen til midten af kampen, før de for alvor fik noget at juble over. For det var gæsterne fra Næstved, der sad på det mest i kampen første halvleg.

Sydsjællænderne kom friskt ud til kampen, og stressede hjemmeholdet godt og grundigt. De gule havde derfor svært ved at finde rytmen i spillet, så det til tider virkede som en noget rodet kamp. Det var tilsyneladende en fordel for gæsterne, som førte det meste af første halvleg.

Der skulle noget ekstraordinært til, for at sparke hjemmeholdet i gang, og hvem andre end Charles Callison kunne dette? På signalet før pausen ramte han en vanvittig treer fra midten af banen. Det bragte Horsens foran inden pausen, og et særdeles godt rygstød inden de sidste 20 minutter.

Næstved var som forstenede efter pausen, hvor de pludselig manglede intensitet i forsvaret, og havde ingen løsning mod Horsens’ forsvar.

Horsens trak mere og mere fra, og det lignede at det skulle blive en relativt stor sejr til hjemmeholdet. Næstved fik dog kæmpe sig godt tilbage, efter en omstilling i forsvaret, hvor de fik vendt zonen, og stresset Horsens’ angreb totalt.

Føringen gik derfor fra +10 til blot to point midtvejs i tredje periode. Men endnu engang havde Horsens et svar – og det var Vedran Borovcanin. Han kom ind fra bænken og spillede en eminent kamp. Han sluttede på 21 point, var en af de store årsager til, at Horsens holdt forspringet da det brændte på.

Efterfølgende fulgte både Frederik Rungby og Brandon Tabb trop, og dræbte Næstveds håb om udesejr med en række dybe trepointsskud.

For Næstved var det nærmest kun Jordan Mathews (28 point) og PJ Thompson (16 point), der i anden halvleg kunne være deres indsats bekendt. Der manglede et eller andet fra de resterende Næstved-spillere, hvis de skulle have gjort sig forhåbninger om en sejr.

Horsens tog derfor en yderst fortjent sejr på 89-78, i en kamp, hvor Horsens simpelthen bare ville det mere. Næstved er dog på ingen måde ude at billede til at vinde serien, men der skal i den grad andre boller på suppen med indstillingen, hvis det skal lykkedes dem.

De får chancen for at udligne serien hjemme i Arena Næstved på mandag kl. 19:00.

Casper er 31 år og er ejer af Fullcourt Media, som også står bag Fullcourt.dk. Casper bidrager til sidens funktionalitet, og arbejder mest bag kulissen for, at skabe et godt fundament for sidens medarbejdere og naturligvis brugerne. Casper overtog Fullcourt.dk tilbage i 2014, hvor siden efterfølgende er vokset kraftigt, og er nu et veletableret og respekteret medie i den danske basketballverden. Han bidrager naturligvis også selv med artikler når tiden er der til det, hvor han primært dækker Team FOG Næstved i Basketligaen.

Mere fra Basketligaen