fbpx
Connect with us

Basketligaen

Horsens IC fik sin revanche

Torsdag aften var der topbrag i Basketligaen, da Horsens IC og Randers Cimbria tørnede sammen i Forum Horsens. Hjemmeholdet kom bedst ud af opgøret med en sejr på ti point, 75-65.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

Forum Horsens dannede torsdag aften rammen om et topopgør i Basketligaen mellem De Gule fra Horsens og Randers Cimbria.

Foruden for dagens kamp var det bare to point som adskilte de to mandskaber i pointregnskabet med Randers Cimbria i front med 20 point tæt efterfulgt af HIC med 18 point. Begge mandskaber havde fået tildelt to nederlag, hvoraf Randers fik deres andet nederlag i denne sæson i sidste mandags, da Team FOG Næstved for første gang i denne sæson besejrede et Pro A-mandskab.

Gæsterne kom derfor til Horsens med håbet om at komme tilbage på sporet efter det bitre 7-points nederlag i sidste uge. På den anden side var Horsens-mandskabet tørstige efter revanche grundet deres nederlag til kronjyderne i Arena Randers for en lille måned siden.

Horsens IC revancherer sig mod Randers Cimbria

Kampen fik sig en rodet indledning, hvor det var meget lidt som lykkedes for begge hold. Randers var uhyre uskarpe i deres afslutninger, mens Horsens-lejrens primære problem var, at de havde store problemer under kurven, hvor gæsterne tog adskillige offensive rebounds. En lavtscorerende periode sluttede helt lige, 14-14.

Den lavtscorende affære fortsatte i anden periode, men undervejs var hjemmeholdet ved at stikke af fra kronjyderne. HIC var foran med 31-21, men hen mod første halvlegs afslutning havde Randers et 8-points run som fik stillingen på 31-29 i De Gules favør. Horsens ene amerikaner Roberto Gallinat leverede sæsonens formentligt bedste dunk hidtil, da han fløj lige forbi Randers´ Jonathan Jeanne og smadrede bolden i kurven. Fænomenalt dunk af den 22-årige amerikaner som på akrobatisk vis fløj mod kurven med afsæt et godt stykke fra kurven.

I anden halvleg kom der mere gang i pointproduktionen hos begge hold, men Horsens fortsatte med små runs, som tvang kronjyderne til at kæmpe efter at indhente det ene forspring efter det andet.

Men det blev aldrig helt farligt, og Randers Cimbria kom aldrig op og var ved at stjæle sejren fra hjemmeholdet, som kunne fortsætte deres ubesejrede stime på hjemmebane i Basketligaen. Horsens IC vandt kampen, 75-65.

Kampens topscorer var HIC´s Roberto Gallinat med 22 point.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

More in Basketligaen