fbpx
Find os her

Basketligaen

Horsens henter tidligere Næstved-profil ind

Den tidligere Næstved-profil Cheikh Sane, er klar til at tørne ud for Horsens IC. Østjyderne har længe vist interesse for Sane, men har først nu lykkedes med at få en kontrakt i hus med ham.

Der var krise i Næstved, da man den 10. februar sidste år måtte sige farvel til Cheikh Sane. 207 cm høje center, havde fået en fantastisk start på sæsonen, og Næstved-holdet så virkelig spændende ud.

En batalje til træning betød dog, at Sane måtte forlade klubben. I følge vores oplysninger skyldtes det, at Sane havde uddelt tæsk til en at truppens spillere. Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen udtalte dengang;

“Baggrunden for ophøret skal ses i det lys at vi skal kunne se os selv, vores ansatte og samarbejdspartnere i øjnene indenfor rammerne af et værdisæt. Vi har haft en episode onsdag aften, hvor Cheikh Sane meget klar har brudt sig mod det værdisæt på en sådan måde at jeg efter at have evalueret med den øvrige sportslige ledelse ikke kan se at vi kan træffe anden beslutning.”

Nye tider i Horsens

Efter afskedigelsen i Næstved røg Cheikh Sane til den bedste græske liga, uden dog at få stor succes. I sidste sæson dragede han så til Japan, hvor han i hele 53 kampe snittede syv point og knap ni rebounds,

Det var lidt an en omvej for Sane, som efter vores oplysninger allerede var på vej til Horsens, i 2016. Det passede nemlig med, at Baye Keita netop var stoppet for de gule pga. en rygskade. Holdet manglede derfor en erstatning for den stærke forsvarsspiller.

En klausul i Sanes kontrakt forbød ham dog, at skifte til en konkurrerende Basketliga-klub, og derfor blev handlen ikke til noget i den omgang.

På det seneste har Sane også spøget flere gange i Basketligaen. Senest i sommers, hvor han var blevet set i Svendborg. Der var dog en naturlig forklaring på dette, da Sane har en dansk kæreste fra hans tid i Næstved.

Han har også været kaldt til Horsens flere gange på det sidste, men flere problemer har tilsyneladende været årsag til, at Sane først nu er klar for Horsens. Både problemer med hans pas, visum, og enighed om lønnen har været oppe og vende.

Men nu skulle det altså være endeligt på plads, og Cheikh Sane er klar til at tørne ud for Horsens IC. Det vides endnu ikke, hvornår senegaleseren får debut i den gule trøje.

Casper er 31 år og er ejer af Fullcourt Media, som også står bag Fullcourt.dk. Casper bidrager til sidens funktionalitet, og arbejder mest bag kulissen for, at skabe et godt fundament for sidens medarbejdere og naturligvis brugerne. Casper overtog Fullcourt.dk tilbage i 2014, hvor siden efterfølgende er vokset kraftigt, og er nu et veletableret og respekteret medie i den danske basketballverden. Han bidrager naturligvis også selv med artikler når tiden er der til det, hvor han primært dækker Team FOG Næstved i Basketligaen.

Mere fra Basketligaen