fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Hørsholm 79ers overraskede alt og alle, da de i sidste sæson formåede at slutte som nummer tre i grundspillet. Alligevel blev det til et kvartfinaleexit efter en intens serie mod lokalrivalerne fra SISU, der vandt den afgørende kamp fem i Hørsholm Hallen.

De sluttede grundspillet i sidste sæson med en record på 15/13, hvilket var en forbedring fra forrige sæson, hvor klubbens record var 13/15. Nu er de klar til tredje sæson med Rafa Monclova som head coach, og det bliver spændende at følge, om de endnu engang kan forbedre deres winning percentage i grundspillet.

Hvem er væk?

Klubben har på holdkortet mistet sidste sæsons Defensive Player of the Year i Basketligaen i Jyles Smith, som om nogen var forsvarsankeret for Hørsholms stærke defensiv. Derudover har danske David Harder valgt at stoppe sin aktive basketballkarriere, men har i stedet fået en trænerrolle i klubben.

Amerikaneren Marvin Dominique er ligeledes fortid, mens klubbens stortalent Asbjørn Midtgaard er taget turen til det store amerikanske college Wichita State.

Hvem er kommet til?

Hørsholm 79ers har været aktive på transfermarkedet, hvor de i denne sæson har oprustet med tre amerikanere mod de to i den forgangne sæson. Her er der tale om de to forwards Matt Bonds og Connor Beranek samt guarden Ty Sabin.

Klubben har ligeledes hentet tre store talenter fra Værløse i form af Nikolaj Boye Bank, Martin Frederik Poulsen og Asbjørn Nerlov, mens klubben også har hentet centeren Asbjørn Hjorth i SISU samt ungdomslandsholdsspilleren Igor Bakic, der senest har spillet en sæson i Spanien.

“Vi er blevet skarpere på spillerrekruttering, især på udlændinge, hvorfor vi er bedre stillet end sidste år. Dem vi har rekrutteret passer bedre ind i år,” udtaler Hørsholm-direktør Peter Damm til Fullcourt.

Den 13-mand store trup har seks gengangere fra sidste sæson, mens hele syv spillere er kommet til. Derfor erkender direktøren også, at det godt kan tage lidt tid, før de er blevet spillet helt sammen.

“Vores væsentligste fundament er Rafa [Monclova, red.]. De seks mand, der stadig er der, forstår Rafa, men syv af 13 er nye spillere, og det tager tid at spille sammen som et hold.”

Hold øje med

Ty Sabin i aktion i college (Foto: Hørsholm 79ers)

Ty Sabin er den første spiller, der falder i øjnene. Han har denne sommer været til prøvetræning i NBA-klubben Milwaukee Bucks, hvilket er meget utraditionelt for en spiller, der kommer fra NCAA Division III. Han sluttede sæsonen som topscorer for samtlige NCAA-rækker, hvilket skabte en del hype om den dygtige guard. Han er havnet i Basketligaen, og han bliver uden tvivl et interessant bekendtskab.

Desuden minder amerikanske Matt Bonds meget om den tidligere profil i klubben Evan Yates. Han var en stor faktor på Hørsholm-holdet for et par sæsoner siden. Bonds kommer også til at spille som en undersized power forward, der er sublim i reboundsspillet, hvor han er dygtig til at placere sig. En sammenligning som klubdirektør Peter Damm også har bidt mærke i.

“Vi har lidt manglende højde [i truppen, red.], men Bonds ligner lidt Yates og kan meget; samtidigt er ligaen blevet mindre og spillet er blevet hurtigere,” udtaler han til Fullcourt.

Hvad kan vi forvente?

Klubben leverede et overraskende flot resultat i sidste sæson, hvor det blev til en tredjeplads i grundspillet, og selvom sæsonen sluttede bittert med et kvartfinalenederlag, så viste Hørsholm i sidste sæson, at de er på rette vej. Tabet af Asbjørn Midtgaard kan vise sig at blive stort, da de i denne sæson er et mindre hold, men derfor kan vi også forvente et Hørsholm-hold, der kommer til at spille hurtigere og presse højere.

“Vi kommer til at hæve tempoet i forsvar og angreb. Vi har flere våben end sidste år. Dermed bliver vi angrebsmæssigt mere alsidige, da vi har flere våben, der skal stoppes,” fortæller Peter Damm til Fullcourt.

Der er et stykke op til den absolutte top, men en placering fra 3-5 er absolut en mulighed for Monclovas tropper, som dog ser ud til at måtte undvære lederen på banen og trænerens højre hånd, Frederik Hougaard Nielsen, til sæsonstarten, da han for nyligt brækkede en finger, der angiveligt skulle holde ham ude i omtrent seks uger.

Hvad forventer klubben?

Klubben har store forventninger til den kommende sæson. Fullcourt fangede Hørsholm-direktøren Peter Damm til en snak om sæsonforventninger og spillermateriale, og Damm ser positivt og forventningsfuldt frem mod den kommende sæson.

“Hvert år med Rafa [Monclova, red.] skulle være et skridt opad. Derfor har vi også tre US-spillere [læs: amerikanske spillere, red.] nu,” udtaler direktør Damm.

Det skal ligeledes blive til et skridt op i slutspillet, hvor nordsjællænderne i sidste sæson røg ud til SISU i kvartfinalen på trods af hjemmebanefordel i den femte og afgørende kamp. Det nederlag har ikke desto mindre gjort spillerne mere motiverede og sultne for at revanchere sig i den kommende sæson.

“Vi ærgrede os over kvartfinalenederlaget. Nu vil vi i semifinalerne, og vi vil have medaljer!” siger Damm.

Særligt kontinuiteten med Rafa Monclova ved roret for tredje sæson i streg skal give dem en fordel, mens Frederik Hougaard Nielsen fortsat er fundamentet på banen. Peter Damm fokuserer desuden på klubbens styrke af godt scouting-arbejde, som har sikret mere potentiale og kvalitet i holdet i forhold til sidste sæson, hvor de nu har fået nogle stærke amerikanere, der alle har leveret i college.

“Vores scouting af spillere, der har prøvet at vinde. Det er vigtigt med spillere, der har prøvet at stå i de situationer før.”

Peter Damm udtrykker til slut i interviewet med Fullcourt, at det har været essentielt for klubben at holde på deres spanske head coach.

“Det har været en stor faktor for os at holde på Rafa [Monclova, red.], som vi mener er en af ligaens største kapaciteter!”

Roster:

Næste hold: Svendborg Rabbits

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen