fbpx
Find os her

Det har været nogle forvirrende måneder nord for København, hvor Hørsholm 79ers tilbage i februar udmeldte, at de var tæt på konkurs. Derfor ville klubben sadle om, hvilket ville indebære en tur ned i 1. division.

Udmeldingen var langt fra populær i lokalområdet, hvorfor der kom en støttegruppe, der har gjort en kæmpe indsats for at beholde den stolte traditionsklub i landets bedste række. Det så ud til, at netop det var lykkedes, da Hørsholm 79ers den 4. maj meldte, at klubben alligevel fortsætter i Basketligaen, hvor de ville være en del af Basketligaen Pro B.

Det har de nu trukket tilbage, da de ikke mener, at de, på trods af støttegruppens store arbejde, har de økonomiske midler til at fortsætte i Basketligaen på ansvarlig vis.

Usikkerhed om Ligaen

Det er endnu ikke sikkert, hvad der kommer til at ske med strukturen i Basketligaen, hvor det er planlagt, at Basketligaen deles op i Pro A og Pro B. Bakken Bears, Horsens IC, Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Randers Cimbria er alle en del af Pro A, som møder hinanden internt fire gange i løbet af sæsonen. Til gengæld møder de kun holdene fra Pro B to gange.

Efter Hørsholms overraskende udmelding indeholder Pro B nu Stevnsgade SuperMen, Wolfpack Basketball, Værløse BBK og EBAA. Det var planen, at de fem hold skulle møde hinanden internt tre kampe,  hvilket ville give dem tolv kampe samt ti kampe mod Pro A.

Det antal kampe ryger nu ned på ni kampe, hvorfor det kan være en mulighed, at de ligesom i Pro A skal møde hinanden internt fire gange i løbet af sæsonen, hvor der så kun vil være et hold, der går glip af slutspillet.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen