fbpx
Connect with us

Basketligaen

HIC vinder i kæmpe comeback

Horsens IC var lørdag eftermiddag på besøg i Kaninhulen, hvor Svendborg Rabbits stod klar til ét af de fire opgør i Basketligaen denne søndag. Rabbits var foran med 28 ved pausen, men smed sejren væk i andenhalvleg, kampen endte 76-82.

Foto: Vildmedfoto

Svendborg Rabbits var fuldtalligt og stillede op med stærkeste trup, og så skarpe ud i den første del af kampen, hvor Horsens IC var langsomme om at få gang i det gode spil, som man kender dem for. Brandon Norfleet måtte udgå med en skade i andenhalvleg, hvilket blandt andet var en kæp i hjulet for Rabbits.

De første ti minutter af kampen var ikke det mest underholdende at kigge på som tilskuer, hvor der var relativt få scoringer i en ligeværdig affære mellem de to mandskaber. Tempoet i begges spil var lavt, hvor den defensive del var styrende for slagets gang, perioden endte 19-18.

Ud til anden periode kom Rabbits stærkt, og begyndte at regne fra trepointslinjen, og med flotte lange angreb, hvor nærmest alle fem rørte bolden før afgang mod ringen. Horsens var i store problemer offensivt, og kunne ikke svare defensivt på bombardementet fra Kaninerne, der skød eminent 9/13, hvor Sebastian Åris ramte den sidste på buzzeren inden pausen. Her var stillingen 54-26.

Kæmpe comeback

Horsens IC havde klart brug for et pusterum efter en hård første halvleg. De kom i hvert fald buldrende ud fra omklædningen og søsatte hurtigt et run som voksede gennem de ti minutter, hvor det både spillede for dem offensivt og defensivt, og rollerne var ligesom byttet rundt. HIC holdte Rabbits på blot fem point i perioden, som blev afsluttet med en buzzerbeater fra Otis Livingston. Her var Svendborgs forspring reduceret til 59-53.

Det gik slet ikke hjemmeholdets vej i andenhalvleg, og ikke nok med deres scoringstørke, måtte Brandon Norfleet udgå med en skade, og Myck Kabongo fik sin femte fejl på en teknisk. Frustrationer hos Rabbits, mens HIC stadig buldrede derudaf, og fik momentum med et par vilde dunks fra Roberto Gallinat. Svendborg fik dog kæmpet sig op med 70-69 med omkring tre minutter tilbage, men herfra fik Horsens endeligt grebet om dem, og kørte en sejren hjem.

Roberto Gallinat endte med at blive topscorer i kampen med 18 point, efter en passiv første halvleg. Fra hjemmeholdet var Kabongo topscorer med 15 point.

Køb dit NBA-gear her

More in Basketligaen