fbpx
Find os her

Basketligaen

Fullcourts forudsigelser: Finalerne og bronzekampen

Sæsonen er ved at være ved vejs ende, men inden de sidste fire hold kan gå på sommerferie, er der lige nogle medaljer, der skal fordeles. Men hvem bliver det? Det giver vi et bud på.

Mandag aften skal de sæsonens første medaljer i Basketligaen fordeles, når Team FOG Næstved og Randers Cimbria tørner sammen i kampen om tredjepladsen. En kamp, som har fået meget medieomtale, grundet en tvist mellem Team FOG Næstved og Arena Næstved. Det kan du læse mere om her.

Kampen er derfor rykket til Randers, der nu har hjemmebanefordelen i den ene og altafgørende kamp om at slutte sæsonen med medaljer.

Finalerne er for femte år i streg et østjysk opgør mellem Bakken Bears og Horsens IC. Bjørnebanden fra Aarhus har vundet de seneste to år, men De Gule vil gøre alt, hvad de kan for at sikre, at det ikke bliver til et aarhusiansk hattrick.

Fullcourts Aske Strandbygaard, Casper Pedersen, Daniel Elm Christiansen og Mathias Deleuran Larsen kommer her med bud på, hvordan finaleserien og bronzekampen ender.

Bronzekampen: Randers Cimbria (5) – Team FOG Næstved (3)

Aske: Team FOG Næstved burde være favoritter i kampen. De har vundet tre ud af fire indbyrdes opgør i sæsonen, og de har endda vundet rimeligt overbevisende. Men det spiller ikke rigtig i Næverly Hills. Både på og udenfor banen. Nu har de oven i købet mistet deres hjemmebanefordel, hvilket må frustrere både spillere, stab, fans og sponsorer.

Det kan betyde to ting. Enten kommer de ud som lyn og torden, fordi de VIL slutte sæsonen ordentligt af. Eller de kan have mistet modet og lysten lidt. De vil selvfølgelig altid spille for at vinde, men jeg tror, at Randers vil det mere end Næstved. Derfor ender det med en sejr til kronjyderne og medaljefordeling i Østjylland.

Hvem vinder? Randers Cimbria

Casper: Den er møg svær at spå om! Det er en af de mest spændende bronzekampe, jeg kan huske. Jeg er næsten sikker på, at kampen slutter tæt af, og måske endda med en OT. Begge hold føler uden tvivl, de burde have været i en finale, hvis altså sæsonen havde været lidt længere. Næstved har generelt haft godt styr på Randers, da de rebounder væsentligt bedre. Der er dog ingen tvivl om, at Randers har mest blod på tanden efter en god figur mod Bakken Bears.

Næstved blev kørt ud på røv og albuer af Horsens, så de vil uden tvivl slutte godt af og bevise, at de altså havde evnerne til at komme i finalen. På de sociale medier virker det til, at humøret har været højt i løbet af weekenden, hvor holdet har haft sidste træning og team-dinner sammen. Jeg tror på, at Næstved-holdet kommer godt fra start og sætter Randers på hælene, men Randers er bestemt ikke uden chancer.

Hvem vinder? Team FOG Næstved

Daniel: Team FOG Næstved burde vinde, men hold da op, hvor er den sætning blevet sagt mange gange. Næstved har skuffet mange gange i år, og netop i år var vejen banet til en pokalfinale og delvist ligafinalen. De har været gode mod Randers, og det må tale til deres fordel.

Randers er ligaens mest utilregnelige hold. De kan vinde over alle, men er også det hold, der kan synke længst ned. Det kræver en max-indsats fra alle i start femmeren, men kommer det, så er kampen mellem de to som minimum 50/50.

Hvem vinder? Team FOG Næstved 

Mathias: Det er virkelig en kamp, der er svær at gøre sig klog på. Det er to gode hold, der begge har enormt højt potentiale på banen, men også kan falde igennem. Randers klarede sig, i min optik, overraskende godt mod Bakken i den forgangne runde, hvor de gav dem god modstand, især i kamp 1. Næstved blev slået af et suverænt Horsens-hold, men er samtidigt umulige at afskrive.

Nu, hvor kampen spilles i Randers, må jeg tilskrive en minimal fordel til hjemmeholdet.

Hvem vinder: Randers Cimbria

Finalerne: Bakken Bears (1) – Horsens IC (2)

Aske: Vi skal helt tilbage til 2002, før vi finder en DM-finale uden Bakkens deltagelse, og det siger ikke så lidt. Bakken er mastodonterne i dansk basket, og de har det klart bedste setup og den bedste økonomi. De havde lidt problemer med Randers i semifinalen og bliver spillet ikke bedre, så vinder de ikke guld.

Horsens kommer til gengæld til kampen med stor selvtillid. De sweepede Team FOG Næstved i semifinalen, og de vandt sidste kamp med hele 43 point! De har desuden vundet pokalturneringen i år, og som sæsonen er skredet frem er de bare blevet bedre og bedre.

Men nu er vi nået til finalerne, og der er uden tvivl lagt op til et brag! Begge hold virker skabt til denne serie og denne scene, og jeg kan slet ikke vente. Jeg tror på syv tætte kampe, hvor Bakken formår at udnytte hjemmebanefordelen i kamp syv.

Hvordan ender serien? 4-3 til Bakken Bears

Finals MVP: Darko Jukic

Casper: Jeg har faktisk slet ikke været i tvivl hele sæsonen om, at Bakken Bears ville vinde DM-titlen igen i år. De har et fantastisk mandskab, som bare er bundsolidt. Horsens derimod er bare blevet bedre som sæsonen er skredet frem, og senest mod Næstved viste de, at de bare er på et andet niveau. Jeg tror dog, at semifinaleserien mod Næstved er misvisende, og at Horsens får problemer mod Bakken, som er væsentligt bedre coachet.

Horsens vinder formentlig den første hjemmekamp, men når alt kommer til alt, så tror jeg bare Bakken Bears er klar til at tænde for kontakten og sikre endnu en DM titel. Jeg håber inderligt, at jeg tager fejl, for begge mandskaber har spillet noget af det flotteste basketball på dansk jord rigtig længe.

Hvordan ender serien? 4-1 til Bakken Bears

Finals MVP: Tobin Carberry

Daniel: Det er nemt at sige, at Bakken Bears vinder. De bør naturligvis være favoritter, uanset om de har ramt enkelte down-perioder, mens Horsens længe har kørt i højt gear.

Begge trænere er rutinerede og ved, hvad det kræver. Bakken er bedst til at rotere, da de har den bedste og bredeste bænk. Rotationsprincippet kan dog blive ulempen, for hvis Horsens’ start femmer bliver varme og kan holde tempoet, så er de giftige. Arnel Dedic har også en særlig evne til at sætte sine spillere op.

Hvordan ender serien? 4-3 til Horsens IC

Finals MVP: Brandon Tabb

Mathias: De færreste med kendskab til Basketligaen vil sige, at Bakken Bears ikke er favoritter over syv potentielle kampe. Men hvis nogen skal slå dem, så er det Horsens IC. Det er nærmest en moderne klassiker, der har historie helt tilbage fra 90’erne, hvor de to jyske mandskaber igen og igen har kæmpet i finalerne.

Man ved, at Bakken kommer med 120 i timen, og presser Horsens helt oppe på banen, imens de gulklædte er repræsenteret på tribunerne i begge haller. Jeg glæder mig enormt meget til at følge årets finaler, men må skrive en forholdsvis stor fordel til Bakken Bears på grund af deres dybde og store talent.

Hvordan ender serien? 4-2 til Bakken Bears

Finals MVP: Tobin Carberry

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Mere fra Bakken Bears