fbpx
Connect with us

Bakken Bears

David Kristensen: Jeg håber på, at jeg kan spille basket på det højeste niveau

Efter sommerferien tager David Kristensen hul på et nye eventyr, hvor han skal gå på college hos Davidson Wildcats i USA. Du kan her få et indblik i hans kommende fremtid samt hans forventninger til college-opholdet.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

David Kristensen regnes i øjeblikket som et af Danmarks største talenter, og hans talent er heller ikke gået ubemærket hen.

David Kristensen skal efter sommerferien begive sig ud på den største college-scene, hvor han skal spille for Davidson Wildcats. Wildcats spiller i NCAA Division 1, og er netop det college, som den dobbelte MVP og tredobbelte NBA-vinder Stephen Curry spillede for i sin college-tid.

Davidson er et college i North Carolina, hvis bedste resultat i NCAA-regi er en deltagelse i Elite Eight i 2008 anført af selvsamme Stephen Curry.

Et nyt kapitel

Nu er det David Kristensens tur til at tage hul på college-eventyret. Den alsidige dansker afsluttede sæson 2018/19 med endnu et Danmarksmesterskab med Bakken Bears samt være med til at vinde Pro B-rækken med EBAA.

Som følge af en dobbeltlicens kunne den unge dansker spille for både Bakken Bears og EBAA. EBAA fungerer som Bjørnenes farmerhold. Denne dobbeltlicens har Kristensen flittigt gjort brug af de seneste tre år, hvorfor David Kristensen var dén spiller med flest kampe i hele Basketligaen i den forgangne sæson.

Antallet af kampe lød på 37. I dem leverede han i gennemsnit 9,2 point. Den 210 centimeter høje dansker var en stor faktor i EBAAs kamp om førstepladsen i Pro B-rækken og det kunne også ses på banen, hvor Kristensen leverede i begge ender.

Nu drager David Kristensen mod USA og Davidson Wildcats, som han blev introduceret til via den tidligere Svendborg Rabbits cheftræner, Craig Pedersen.

“Det var faktisk Craig (Pedersen, red.) fra EVN (Efterskolen ved Nyborg, red), der satte mig i kontakt med skolen. Siden da har de vist stor interesse for mig, nok på grund af min statur i kombination med mine færdigheder,” indleder David Kristensen med at fortælle til Fullcourt.dk.

“Da jeg besøgte dem sidste sommer, sagde de, at de havde stor fokus på personlighed, og hvordan jeg var udenfor banen, og der var de også meget tilfredse,” uddyber Kristensen.

I USA er der massevis af colleges, men Davidson Wildcats gav den unge dansker et godt indtryk, da han besøgte dem sidste sommer. Derfor var valget naturligvis let, og Davidson Wildcats får derfor glæden af det danske talent.

“Den største faktor der gjorde, at jeg valgte Davidson, var helt sikkert kulturen på skolen. De har haft samme træner i 30 år, og da jeg besøgte dem sidste sommer, var det ikke kun hele holdet, der var der, men også en masse gamle elever, der var der for at være sammen igen. Det tyder på, at det er en kultur, hvor man holder sammen både på- og udenfor banen, hvilket jeg sætter stor pris på,” siger den tårnhøje dansker.

Farvel til Aarhus

Kristensen forlader nu Aarhus og hjemlandet for at starte sit nye eventyr i North Carolina. Det faktum at skolen bedst er kendt som Stephen Currys college, synes David Kristensen er ret sejt.

“Det er fedt at vide, at skolen har produceret gode spillere før, så man ved, at man har mulighed for at følge i deres fodspor. Curry er nok en af de største, så det er jo ret sejt.”

“Jeg har boet 20 år i Århus og har været glad for byen, men nu glæder jeg mig til at komme ud og opleve en ny kultur, nogle nye personligheder og en ny spillestil,” lyder det forventningsfuldt fra David Kristensen.

Fremtiden er lys, og håbet for Kristensen er, at han får et succesfuldt college-ophold. Ikke kun sportsligt, men også at han bliver erfaringer rigere på det personlige plan.

Kristensen forlader Danmark, Bakken Bears og EBAA, som han i den grad kommer til at savne. Især én oplevelse med EBAA-mandskabet står højt på listen over oplevelser, som han aldrig vil glemme.

“Målet med mit college-ophold er at få en god uddannelse på en af de bedste skoler i USA og udvikle mig som person og som basketballspiller, så jeg kan spille med på det højest mulige niveau” fortæller han.

” Jeg kommer bestemt til at savne at spille for den bedste organisation i Danmark (Bakken Bears, red), repræsentere Danmark rundt omkring i Europa, og ikke mindst at overgå alles forventninger med EBAA-gutterne og vinde Pro B-rækken,” afslutter David Kristensen med at fortælle til Fullcourt.dk.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears