fbpx
Find os her

Basketligaen

DAP giver NBA-holdene stof til eftertanke

Den tidligere Bakken Bears spiller, Devaughn Akoon-Purcell, har i den grad imponeret på sit ophold med Denver Nuggets i den amerikanske Summer League.

Foto: vildmedfoto.dk

Mandag den 7. maj var en god dag for DeVaughn Akoon-Purcell.

Han og holdet, Bakken Bears, havde netop vundet det danske mesterskab for andet år i træk, og Akoon-Purcell blev udnævnt til årets finalers MVP.

Her, godt to måneder senere, er DeVaughn Akoon-Purcell – eller DAP, som han bliver omtalt almindeligvis grundet sit lange navn – i gang med sikre sig en vej ind til verdens bedste basketball-liga.

DAP deltager i øjeblikket i årets Summer League, en prøvetræningsturnering for de spillere, der lægger lige på vippen til at kunne få en kontrakt hos et NBA-hold.

DAP har fået muligheden for at spille med Denver Nuggets, hvilket naturligvis er et stort skridt op og noget af en modsætning til blot et halvt år siden, hvor modstanderne blandt andet hed Wolfpack og Stevnsgade.

DeVaughn Akoon-Purcell var med til at sikre Bakken Bears et af de bedste europæiske resultater, en dansk klub har præsteret. Holdet nåede helt til semifinalen i årets Euro Cup, der rangerer som den fjerdebedste europæiske turnering.

Målet er sat højt

Den amerikanske allround spiller, der kan dække næsten alle pladser på en bane, kom til Danmark i 2016. Det var tydeligt at se, at talentet var stort.

Det var også forventet, at historien i Danmark kun skulle vare et år, men et eventyr udspillede sig i Aarhus, som DAP heldigvis sagde ja til at deltage i.

At han har kunne omstille sig til at være væk fra vante omgivelser og kunne være med på et højere niveau er dog ikke kommet bag på hans gamle træner, Dan Muller fra tiden hos Illinois State University.

“Han har altid haft en naturlig modenhed. Han har aldrig haft brug for ret meget. Han skulle bare have en bold” siger den tidligere træner i en dybdegående artikel i Denver Post omkring Devaughn Akoon-Purcell.

DAP har været et af årets positive overraskelser i NBA Summerleague. Inden turneringens start havde hovedpersonen ingen anelse om, hvordan det ville se ud med spilletiden.

“Helt ærligt, så vidste jeg ikke, hvad jeg gik ind til. Jeg vidste ikke, om jeg ville spille to eller tyve minutter. Mit mål var at gribe hver chance” udtalte DAP i interviewet til Denver Post.

Fredag er sidste chance

Hvis Akoon-Purcell skal have en chance for at blive signet af et NBA-hold, så er det ved at være sidste chance, når Denver fredag aften skal møde Minnesota i holdets sidste kamp.

DAP har dog gjort sit for at sikre sig selv en kontrakt. Med et snit på 12 point, to rebounds, to steals og 1.5 assist på 19.3 minutter, har han vist, at han godt kan være med på et højere niveau end den danske liga.

“Han går på banen og tror, han kan score på alle. Det er en gave at have den tro. Mange har talentet, men ikke selvtilliden” fortæller Dan Muller om Devaughn Akoon-Purcell .

“Jeg går på banen og giver alt, hvad jeg har. Det er det, der giver flere minutter. Hvis jeg fortsætter med det, så burde det kun gå én vej” siger Akoon-Purcell i Denver Post.

Med bare en kamp tilbage er slutningen på det første amerikanske eventyr ved at tage sin slutning.

De kampe, man skulle mene DAP vil blive husket for, er mod Boston og Milwaukee.

Mod Boston blev det til 19 point og tre steals, mens hans 3 ud af 4 fra trepointsland mod Milwaukee gav 18 point.

Det er dog ikke disse præstationer, Denvers assisterende træner Jordi Fernandez vil huske Akoon-Purcell for.

Nej, det er derimod et boldtab i kampen mod Milwaukee, hvor DAP med fuld power tilbageerobrer bolden.

Hermed bevist, at det altid kan betale sig at give sig 100 procent.

 

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Bakken Bears