fbpx
Find os her

Den forgangne sæson blev en mindeværdig en af slagsen for Bakken Bears, der vandt The Double med det danske mesterskab og den danske pokaltitel, mens det også blev til en overraskende semifinaleplads i FIBA Europe Cup.

Nu viser det sig dog, at de flotte sportslige resultater ikke er eneste grund til, at sæsonen bliver mindeværdig. Bakken Bears-anføreren Nicolai Iversen meddeler mandag, at han netop har spillet sin sidste sæson i karrieren.

Nicolai Iversen er et sandt koryfæ i dansk basketball, hvor han gennem en årrække har været anfører for både Bakken Bears og landsholdet. Nu stopper han på toppen, hvad angår sportslige resultater, og vi kan kun takke ham for hans evige professionalisme, gode humør og flotte resultater.

Globetrotteren Iversen

Tidligt i karrieren rykkede Nicolai Iversen fra barndomsklubben HEI til Aabyhøj, hvor han spillede en enkelt sæson. Herefter drog Iversen på eventyr i staterne, hvor han spillede college-basket for San Jose City.

Efter opholdet i USA tog han hjem til Danmark og blev for første gang i karrieren en del af Bakken Bears. Et år senere smuttede han igen til udlandet, hvor han skiftede til tyske Tübingen, der med Iversen på holdkortet rykkede op i landets bedste række.

Herefter havde Iversen ophold i Spanien, Belgien, Tyskland, Ungarn og Schweiz, inden han i januar 2007 rykkede ‘hjem’ til Bakken Bears, hvor han spillede i halvanden sæson og nåede at vinde både pokaltitel og det danske mesterskab.

Iversen tog efterfølgende endnu et udlandsophold, som skulle vise sig at blive det sidste i hans basketballkarriere, da han skiftede til italienske Imola. Dernæst skiftede han hjem til Danmark, hvor det dog var Svendborg Rabbits, der fik glæde af den danske profil.

Nicolai Iversen havde stor succes på Sydfyn, hvor han var med til at vinde det danske mesterskab i 2010, hvilket er deres eneste mesterskab, mens han i den efterfølgende sæson blev kåret til Basketligaens bedste spiller og bedste forsvarsspiller.

I sommeren 2011 tog Iversen tilbage til Aarhus og Bakken Bears for tredje gang i karrieren, hvor han har spillet lige siden. Nu er det slut, og selvom spilletiden for den 38-årige forward i de sidste par sæsoner er blevet mindre, så mister Bakken en stor profil og et omdrejningspunkt for holdet.

Tak for mange gode oplevelser, Nicolai!

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Bakken Bears