fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Danmarks mest succesrige sportsdirektør: Bedste handler (Del 3)

Den danske basketmastodont Bakken Bears har i årevis haft stor succes på banen i den hjemlige liga, og i de senere sæsoner har klubben også oplevet stor fremgang på den europæiske scene. Fullcourt har taget en snak med en af bagmændene til den aarhusianske klubs store succes. Artiklen er den sidste af tre om sportsdirektør Michael Piloz.

Efter to artikler, der har omhandlet turen fra Aars til Aarhus og Bakken Bears’ europæiske succes, er det blevet tid til at gå i dybden med en af sportsdirektørens vigtigste roller: at hente spillere.

I Michael Piloz’ 26 år i klubben har han hentet et hav af spillere, mens han er blevet tilbudt tusindvis. Og der er altid nogle spillere, som stikker ud på den ene eller anden måde. Derfor er der en række overvejelser, der skal gøres, når sportsdirektøren og hans hold skal vurdere mulige spillere.

”Vores søgning er naturligt nok efter spillere på allerøverste niveau, men til en økonomi, der er markant under, hvad den slags tjener. Når vi så hvert år konkluderer, at vi skal gå på kompromis, så er det væsentlige at finde ud af, hvilke kompetencer er det så spilleren ikke besidder,” siger han og fortsætter:

”Er der tale om den usikkerhed – men også mulige upside – der er ved en rookie eller er der nogle spillemæssige mangler i forsvaret – eller hvorfor er det, at spilleren ikke spiller på øverste niveau?”

Hvorfor vil tidligere NBA-spillere til Danmark?

Ifølge Piloz er det helt afgørende, at de henter spiller ind, der passer til den ønskede spillestil. Og det er klubben blevet væsentligt bedre til i de seneste år. Derudover er det vigtigt, at de spillere, der kommer til Aarhus, ved, hvordan man lever som professionel basketballspiller.

”Det er at foretrække med spillere, der har et sammenhængende CV – helst med flere sæsoner i Europa og en vis udvikling i niveauet, hvor spilleren har været. Men vi er naturligvis også bevidste om, at hvis niveauet bliver alt for højt, så kommer spilleren ikke til Danmark,” siger han.

Piloz fortæller, at klubben af og til bliver tilbudt spillere med et flot CV, hvor nogle sågar har spillet i NBA før. Her er det dog vigtigt for sportsdirektøren at gøre sig nogle grundige overvejelser.

”Her gælder det igen om at finde ud af, hvorfor det er, at vi får denne spiller tilbudt. Hvad er der gået galt, hvis en spiller, der endnu ikke er fyldt 35 år, er klar til at komme til Danmark, for de beløb vi kan betale. Og det er altså endnu ikke lykkedes at finde en tidligere NBA-spiller uden huller i CV’et,” siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

De to Bakken Bears-legender Nicolai Iversen (tv) og Chris Christoffersen (th) i aktion i Basketball Champions League. Arkivfoto: BasketballCL

Big Chris er min bedste signing

Bakken Bears har endnu ikke hentet en tidligere NBA-spiller til klubben, men til gengæld formåede de at sende en spiller direkte i NBA efter to år i Basketligaen. Det var DeVaughn Akoon-Purcell, og han anses også som en af Basketligaens bedste spillere nogensinde.

Michael Piloz kan dog ikke nøjes med at vælge ham, når han bliver spurgt ind til den bedste signing i hans Bakken-tid.

”Der er mange. Lige fra Michael Williams i 1995, der røg videre til Italien, hvor han fik en flot karriere, til Eric Bell i 1997, der blev anbefalet af sin forgænger, til nyere spillere som DeVaughn Akoon-Purcell, Jaye Crockett og Tobin Carberry, der er røget videre til virkelig flotte destinationer,” siger han og fortsætter:

”Hvis jeg skal nævne en enkelt, så vil jeg dog tage en dansker. At det lykkedes at få Chris Christoffersen til at spille i Bakken Bears henover en periode på 15 år er næsten uvirkeligt. Vi taler om en spiller, der spillede Elite 8 med sit college, som var tæt på NBA og har været på kontrakt i nogle af de største ligaer i Europa. Det var dengang en spiller, vi end ikke kunne overveje at kontakte, fordi det var så ekstremt urealistisk, at han kunne finde på at komme til Danmark.”

Sportsdirektøren siger derudover, at han er mest overrasket over, at klubben har været i stand til at forlænge kontrakterne med DeVaughn Akoon-Purcell og Ryan Evans, da begge spillere kunne få bedre betalte og højere profilerede jobs, men har prioriteret at blive i Danmark.

Borgmesteren fra Trieste ringede: Send Williams herned

Førnævnte Michael Williams var en formidabel spiller, der tog turen til Skovbakken efter en sæson for Viby. Han snittede godt 39 point per kamp i Basketligaen, og han viste sig også flot frem på det fælles-jyske hold BC Aarhus, der spillede med i Europa Cup.

Det medførte en stor interesse for amerikaneren, og den italienske Serie A-klub Trieste ville have spilleren til klubben med det samme. Skovbakken ville nødig miste deres pointmaskine, og de var i den situation, at reglerne i Basketligaen ikke tilladte, at de kunne hente en amerikansk erstatning. Alligevel endte det med et salg, hvor selv en italiensk borgmester kom ind i billedet.

”Vi kunne ikke sige nej, da italienerne sendte en check til Aarhus. Selv borgmesteren fra Trieste ringede til os for at overbevise os om, at livet ville være meget lettere, hvis vi sendte hans spillelicens til Italien – så skulle de nok senere sende nogle penge,” fortæller Piloz.

Michael Williams fik stor succes i Italien, hvor han snittede 25 point per kamp i den bedste række. Senere hen blev han endda den spiller med næstflest stemmer til All Star-kampen – kun overgået af den tidligere NBA-legende Dominique Wilkins.

Denne artikel var den sidste i serien Danmarks mest succesrige sportsdirektør, som bestod af tre artikler. Har du endnu ikke læst de to første, kan du gøre det ved at klikke herunder:

Danmarks mest succesrige sportsdirektør: Fra Aars til Aarhus (Del 1)

Danmarks mest succesrige sportsdirektør: Eventyr i Europa (Del 2)

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears