fbpx
Find os her

Basketligaen

Coach of the Month: Susie Heede

For første gang i sæsonen tilfalder prisen Coach of the Month til en af Pro B-trænerne, og det er ligeledes første gang nogensinde, at det er en kvinde, som modtager prisen.

Foto: Michael Andersen

I slutningen af december ændrede Værløse BBK navn til det mere flashy Værløse Blue Hawks. Og måske var det netop dét, som fik Værløse til at præstere suverænt. Eller måske var det head coach Susie Heede, der havde finjusteret lidt.

Faktum er, at det blev til tre sejre ud af fire kampe. Først blev rivalerne fra BMS Herlev Wolfpack besejret på hjemmebane i Søndersøhallen. Herefter spillede Blue Hawks deres måske bedste kamp i sæsonen, da det blev til et snævert nederlag på 94-101 til storfavoritterne fra Horsens IC.

Til sidst på måneden fik Stevnsgade Copenhagen tæsk i to kampe. Værløse ligger derfor á point med både EBAA og BMS Herlev Wolfpack i toppen af Pro B.

Head coach Heede vil ikke tage æren

På trods af den flotte stime vil Susie Heede dog ikke tage æren for de flotte resultater.

“Spillerne og mine medtrænere skal have kæmpe ros. Vi havde en heftig december, og specielt juleprogrammet var stramt, men vi har været i stand til at bruge det som afsæt til en koncentreret januar, med en overall meget solid indsats over seks kampe, blot med en enkelt pokalsmutter i Næstved,” siger hun og fortsætter:

“Det er imponerende, specielt taget i betragtning af, at jeg trak Rich (Richard Granberry, red.) ud i starten af måneden, så han kan blive sin håndskade kvit, og komme stærkt tilbage.”

Første sæson som head coach i Basketligaen

Susie Heede har været en del af basketball-gamet i mange år, men det var først op til denne sæson, at hun fik chancen for at bevise sit værd som træner i Basketligaen. Indtil videre er det blevet til fem sejre i 17 kampe for oprykkerne, hvilket må siges at være ganske acceptabelt.

“Det har været sjovt. Og til tider hårdt. Vi har haft nogle meget intense perioder med mange kampe, og vi har også haft folk ude med skader, som har gjort, at vi ikke altid har kunnet træne, som jeg kunne tænke mig. Der er masser, jeg skal lære, og der er udfordringer nok,” siger hun.

En af de store forandringer har været spillernes fysiske forudsætninger og atletiske evner. Susie Heede elsker, når spillerne dunker og sætter sig igennem, hvilket hun ikke har været så vant til førhen.

“Tempoet er markant højere, end jeg har været vant til, spillet over ringhøjde har jeg aldrig arbejdet med, og der er en meget kompetitiv træningskultur i 5-5 situationer, som jeg aldrig har oplevet før, og hvor man som træner skal være klar, for at det ikke stikker af.”

Værløse giver de unge chancen

Susie Heede er særligt begejstret for opbakningen til klubbens førstehold, og hun håber, at klubbens strategi giver de unge i klubben blod på tanden.

“Jeg føler meget stor opbakning til herreholdet fra hele klubben, og det er min overbevisning, at alle i klubben elsker at have et hold i Basketligaen, som består af så mange unge, talentfulde spillere, egne og nogle udefra, som spiller friskt til og tager kampen op med helt anderledes ressourcestærke klubber, og faktisk gør det rigtig fornuftigt,” siger Susie Heede og fortsætter:

“Jeg tror VBBK er stolte af de her spillere, og at der er nogle unge spillere i klubben, som får blod på tanden og drømmer om en dag at blive en del af dette.”

Slutspillet sikret

Januar-sejrene over Stevnsgade betød, udover fire vigtige point, også, at slutspilspladsen nu er sikret. Susie Heede er dog ikke overrasket over, at Værløse Blue Hawks har sikret sig en slutspilsplads.

“Vi har hele tiden tænkt, at der var gode muligheder for en slutspilsplads, og vi er meget tilfredse med den situation, vi står i nu. Der er endda et par af vores nederlag, vi stadig ærgrer os over, hvis vi ser tilbage,” siger hun.

Selvom slutspilspladsen er sikret, så er der masser at spille om i grundspillet for Værløse. De ligger á point med EBAA og BMS Herlev Wolfpack, og selvom de har spillet en kamp mere end EBAA og tre kampe mere end Wolfpack, så er førstepladsen i Pro B bestemt inden for rækkevidde.

Susie Heede forventer heller ikke, at den sikrede slutspilsplads bliver en sovepude for spillerne, som skal blive ved med at knokle på.

“Jeg forventer, at vi konkurrerer benhårdt, som vi altid gør. Til træning og i kampene. Og med den mentalitet kan alt jo ske. Vi har masser, som vi kan blive bedre til, og det bliver interessant at se, hvor gode vi kan blive, og hvad det kan føre til af resultater.”

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Mere fra Basketligaen