fbpx
Connect with us

Basketligaen

Christian Lindberg siger tak for denne gang

Horsens-ikonet, Christian Lindberg, stopper efter næsten 20 år med professionel basket.

Foto: Boba Keseric

Selv for den garvede seer af Basketligaen, kræver det lidt ekstra at huske så langt tilbage, til da Christian Lindberg ikke spillede seniorbasket på højeste niveau. Bortset fra to år på college har han siden starttusindet været en fast bestanddel af Basketligaen.

Lindberg er født og opvokset i Horsens, og allerede i de sene teenageår blev han en del af Basketliga-truppen i Horsens, hvor han langsomt spillede sig op i antallet af minutter. I 2003 skiftede han hjembyen ud med Sydfyn, hvor han tilbragte de næste tre sæsoner hos Svendborg, der blot få år forinden var rykket op i landets bedste række.

I Svendborg spillede han jævnligt, men det har aldrig været som ren scoringsmaskine, at Christian Lindberg har været kendt, men derimod for hans fight og lederevner på banen. Scoringerne kom dog i hans to år på college, hvor han snittede 13,4 point over 47 kampe, inden han igen vendte hjem til Horsens.

I mellemtiden havde Horsens vundet mesterskabet i 2006, mens Lindberg var udenlands, men desværre kom der i denne omgang ikke nogen titler i hans fire sæsoner i klubben fra 2008-2012. Til gengæld spillede han fast og havde i 2009/10 sin bedste tid, hvis man kun kigger på hans stats. Her blev det til 10,5 point, 4,2 rebound, 1,2 assist og et steal i snit.

Endelig kom titlerne

Titler skulle der dog snart komme, da han tog et mindre populært valg om at tage til Aarhus for at spille for Bakken Bears. Her var spilletiden noget mindre end i de foregående fire sæsoner, til gengæld endte det ud i to mesterskaber og en enkelt pokaltitel samt deltagelse i den europæisk turnering EuroChallenge.

Christian Lindberg savnede dog Horsens, hvor han i 2014 for tredje gang vendte hjem til de trygge rammer. Spilletid var der ikke ekstremt meget af. Til gengæld kom der endelig titler til Lindberg i den gule trøje. To mesterskaber, to sølvmedaljer, en pokaltitler og to gange pokalsølv blev det til i Lindbergs sidste fire sæsoner for Horsens IC.

Selvom han aldrig har snittet 30 minutter eller over 20 point, så har trænere, medspillere og ledere altid fremhævet Christian Lindbergs betydning for et hold, hvor han er gået forrest og skabt humør i truppen. Forwarden stopper nu i en alder af 35, men om han fortsætter i en anden funktion i klubben, er endnu ikke meldt ud.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Basketligaen