fbpx
Connect with us

Bakken Bears

BL: Årets sidste kamp? Kamp 6

2. Bakken Bears (3) vs. 1. Svendborg Rabbits (2)

Bakken Bears har muligheden for at vinde DM-titlen mandag aften på hjemmebanen i Vejlby Risskov. Serien har indtil nu været mere præget af intens fight end flot basketball, og det er klart til Bakkens fordel. Det aggressive forsvar for Bakken Bears, har til formål at destruere modstanderens spil, og det har virket fint i denne serie. I de to kampe Svendborg har vundet, var det dog kaninerne der var i førersædet og havde succes med at bevæge bolden og komme til ringen.

I den seneste kamp kom Svendborg Rabbits aldrig op i gear. Bakkens meget høje 2-3 zone blev kun sporadisk åbnet op, og torsdag aften sad man tilbage med den samme fornemmelse som efter de to første kampe; at Bakken Bears var dominerende, især forsvars- og reboundmæssigt og at Svendborg ikke har en chance i kamp 6.

Svendborg har dog vist i sæsonen, og ikke mindst i denne finaleserie, at de kan ændre deres tilgang og komme tilbage. Hvis Svendborg skal forlænge serien og få en sidste kamp på hjemmebane, så skal holdet til ringen. I kamp 3 og 4 lykkedes det at komme i feltet og trække fejl på Chris Christoffersen, og det er alfa omega at få den store bornholmer ud af spillet. For at trække fejlene på Christoffersen skal Svendborgspillerne komme på kant af ham, men det kræver at de kommer i feltet først. Mod Bakkens 2-3 zone har Svendborg haft en lille smule succes med at aflevere til Rutherford som afleverede til Washington under kurven. Det skete fordi Chris Christoffersen stod højt i midten af zonen, og der derfor var plads bagved zonen. Washington skal dog tage bolden langt hårdere og stærkere til kurven for konsekvent at kunne score derinde.

Bakken Bears’ offensive spil har ikke været flydende. Steffen Wich siger i næsten hver timeout at bolden skal inside til Chris Christoffersen, og det har de haft stor succes med i serien. I de to kampe hvor Svendborg havde succes med at stoppe insidespillet, har de vundet! Det er derfor yderst vigtigt for Bakken Bears at få Christoffersen i spil, da han er nøglen til sejr. En anden afgørende spiller i kamp 6, var Frederik HN. Efter at være blevet “bænket” da Andreas Jakobsen kom retur til holdet efter en familieforøgelse, er spilletiden droppet en del. Frederik HN fik dog chancen fra start i kamp 5, og man må sige at han spillede en afgørende rolle i Bakken Bears’ sejr. Der skal stor mental styrke til, for at levere en storkamp efter ens rolle har ændret sig, og Frederik er en spiller som alle unge og håbefulde spillere bør følge og se op til. Altid en 100 % indsats, uanset de ydre omstændigheder.

Jeg håber på at denne serie kan blive tvunget ud i en 7. kamp, da det ville være fantastisk med en altafgørende kamp, hvor nerverne vil sidde helt uden på tøjet, og jeg håber derfor at kaninerne kan vinde i Århus. Holdet har gjort det før, men det kræver en ændret indstilling og aggressivitet. Alt skal ofres på banen i denne kamp 6, ellers står sommerferien og banker på.

Svendborg Rabbits +2 efter OT

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears