Find os her

Med begge ben plantet solidt i tabellens top, tog Horsens IC i aftes i mod Bakken Bears. Det var endnu engang tid til det lokale Jyllands-opgør, hvor Horsens var på jagt efter oprejsning efter sidste års finale.

I det sidste indbyrdes opgør i grundspillet, var der gjort klar til et opgør fra absolut øverste hylle i Basketligaen.

Det har dog været en svær prøvelse at få hævn over Bjørnene fra Århus. De to hold har hver én sejr efter de første to indbyrdes kampe som begge blev spillet i Århus.

Men med 9 sejre i træk på hjemmebane, var det dog med en spinkel fordel til hjemmeholdet at slaget stod.

Magtdemonstration fra Bears

Opgøret startede jævnbyrdigt ud. Hele første periode gik slag for slag, og endte med en smal føring til Bakken. I anden periode skruede gæsterne dog op for intensiteten og fik hjemmeholdet lidt på afstand.

Det kollapsede dog for De Gule i tredje periode. Grundet det hårde Bakken forsvar, så blev det svært at komme til scoringer. Det blev blot til 14 point i perioden, mens Århusianerne holdt stilen fra de foregående perioder.

Det var nu en yderst svær periode der stod over for hjemmeholdet. Gæsterne var foran med 19 point, og igennem hele kampen havde hjemmeholdet lidt under det hurtige tempo.

Tempoet blev i den grad sat af Bakken på de mange Horsens turnovers. Ved kampens slutning var de noteret for hele 16 af slagsen. Det nød gæsterne godt af.

Deres høje tempo gav dem nemlig hele 28 point fra hjemmeholdets turnovers, hvilket Horsens ikke havde et modsvar til.

Det skal dog blive skidt før det bliver godt, sådan lyder det gamle ordsprog. Med hjertet fortsat i spillet leverede hjemmeholdet en formidabel fjerde periode og et comeback var inde for rækkevidde.

Det lykkedes dog ikke at tæmme de vilde bjørne. Forspringet var for stort og Horsens måtte derfor sande, at de for første gang i sæsonen havde tabt på hjemmebane.

De danske pokalmestre tog en overbevisende sejr på cifrene 85-98.

Kevin Larsen kæmpede bravt

Han var førende på holdet i både point, rebounds, assists og efficiency. I et brag af en kamp fra ham leverede han 22 point, 5 assists og 9 rebounds. Hans flotte statline blev bragt til live af en flot scoringsindsats fra hans hånd. med 4 fra 6 fra gulvet og 3 for 5 fra distancen.

Også Shannon Hale leverede en yderst godkendt kamp fra distancen. Med 7 af 10 på den anden side af linjen blev han noteret for 21 point.

Det var dog tydeligt at Horsens havde problemer under kurven. Hele 42 af Bears’ 98 point kom fra scoringer helt tæt på kurven. Til sammenligning kom kun 24 af Horsens point herfra.

Den 209 centimeter store senegaleser, Michel Diouf, var den primære trussel for Horsens under kurven. Med 20 point på flotte 8 af 13 fra gulvet og 11 rebounds leverede han en formidabel kamp.

Også Jeffrey Crockett blev noteret for en double-double med 20 point og 11 rebounds.

Den forsvarende MVP, Devaughn Akoon-Purcell, var dog foregangsmanden i den fænomenale Bears kamp. Med 28 point på 7 af 8 fra distancen blev han kampens topscorer. Han gør dermed endnu engang sit for igen at tage trofæet.

For Horsens står den nu på endnu en landsholdspause, inden de skal til endnu et Jyllands-opgør mod Randers Cimbria.

På grund af det tætpakkede program i Europa, så skal Bakken også i aktion i de kommende tre dage inden de kan holde pause.

Først skal de en tur til Nørrebro for at møde Stevnsgade, så skal de hjem og have Randers Cimbria på besøg og så gælder det endnu engang Hørsholm, også på hjemmebane.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Mere fra Bakken Bears