Find os her

I dag annoncerede Basketligaen at de har indgået en aftale med BørneBasketFonden om at blive sponsor for Jr. NBA i Danmark.

BørneBasketFonden blev grundlagt i 2014 og har siden da arbejdet for at udbrede basketball blandt skoleelever. Dette opnår organisationen blandt andet ved at arrangere basketball-aktiviteter i samarbejde med skoler og SFO’er, samt ved at arrangere camps og etablere nye basketballklubber for børn.

I 2017 deltog mere end 10.000 børn fordelt i 18 kommuner i BørneBasketFondens aktiviteter. Det er dog den danske Jr. NBA turnering der er i fokus i den indgåede aftale. Basketligaen skal, foruden økonomisk støtte, desuden hjælpe med haltider til Jr. NBA turneringen.

Jr. NBA er NBA’s ungdomsbasket program, som har til formål at støtte og forbedre oplevelsen af sporten blandt skoleelever. Dette gøres ved en årlig landsdækkende skoleturnering. På verdensplan estimeres det, at Jr. NBA når ud til over 26 millioner spillere i 71 forskellige lande.

I årets udgave af skoleturneringen vil 60 skoler blive opdelt i 2 “ligaer”: Jr. NBA Danmark og Jr. NBA Hovedstaden.

Fordelingen vil, som man kender det fra NBA, være inddelt i to conferences – Eastern og Western. I hver conference vil der være 15 hold som er fordelt i yderligere 3 divisioner.

Hvert hold der deltager vil desuden blive tildelt et NBA hold fra deres respektive division som de repræsenterer i turneringen.

Opdelingen vil se ud som følger:

Jr. NBA Danmark

Eastern ConferenceWestern Conference
Svendborg - Southeast DivisionHorsens - Southwest Division
Odense - Central DivisionAarhus S/C - Pacific Division
Næstved - Atlantic DivisionAarhus N/V - Northwest Division

Jr. NBA Hovedstaden

Eastern ConferenceWestern Conference
Frederiksberg - Southeast DivisionGentofte - Southwest Division
København - Central DivisionBallerup - Pacific Division
Hørsholm - Atlantic DivisionFuresø - Northwest Division

 

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Mere fra Basketligaen