fbpx
Find os her

Efter et par europæiske kampe og en udesejr i Herlev, var Bakken Bears tilbage i Vejlby-Risskov Hallen, hvor de skulle gøre arbejdet færdigt mod Wolfpack.

Bakken vandt de to første kampe af kvartfinaleserien overlegent, og andet var heller ikke forventet i dag.

Bakken havde dog kun haft en enkelt dags pause, ovenpå overtidssejren over ESSM Le Portel, og de sparede derfor en hel parade af sædvanlige startere. Så dette skulle være dagen, hvis Wolfpack ville holde drømmene om videre avancement i live.

Ulvene bed fra sig

Hverken Jaye Crockett, Michel Diouf, Adama Darboe og Darko Jukic havde klædt om til dagens opgør, hvilket betød et tæt opgør fra kampens start.

Michael Martin fik fra kampens start masser af plads til at styre kampen, og sammen med Durell Vinson var de ansvarlige for, at Wolfpack kom bedst fra land.

Med tre minutter tilbage af første periode var Bakken nede med fire. Det tog Bakkens cheftræner, Steffen Wich, konsekvensen af, og skiftede DeVaughn Akoon-Purcell ind til hans første minutter af opgøret.

Men på trods af indskiftningen og en større opsang fra Wich, var det alligevel udeholdets guard Oliver Strøh, der stjal rampelyset. Han sluttede første halvleg med 16 point, og virkede nærmest ustoppelig bag 3’eren.

Den mode ville Bakkens Thomas Lærke være med på, og på et eventyrligt minut fik han sænket tre 3’ere i streg.

Efter at have været bagud hele kampen, fik Bakken pludselig momentum, og kunne dermed bringe balance i regnskabet med pausestillingen 56-56.

Efter skiftende føringer, hvor de gæstende ulve havde fint fat i hjemmeholdet, lignede det alligevel at udfordringen var for stor, og Bakken trak fra mod slutningen af tredje periode.

En medrivende afslutning

Mod kampens slutning begyndte Wolfpack at vise tænder.

Bakken blev sløset på bolden, og smed for mange boldbesiddelser væk. Det straffede Wolfpack og med halvandet minut tilbage, var de blot nede med syv point. Spændingen var tilbage, og intensiteten var intakt.

Bakken var ved at smide det hele på gulvet, og efter en clutch 3’er af udeholdets Georg Berling og en turnover af Thomas Lærke var Wolfpack kun bagud med to point.

Med 16,6 sekunder tilbage af kampen, stjal Wolfpack bolden fra Nicolai Iversen, og det blev straffet prompte.

95-95 stod der med 12,5 sekunder tilbage, og tilskuerne i hallen kunne næsten ikke tro deres egne øjne.

Det skulle dog blive endnu værre for hjemmeholdets tilskuere. For efter at Tony Bishop havde lagt bolden i kurven til stillingen 97-95, begik Bakken goaltending, og det var dermed slut for den ordinære spilletid og kampen skulle i OT.

I overtiden viste DeVaughn Akoon-Purcell sig dog som en for stor mundfuld, da han gav smagsprøver på sine kvaliteter.

Bakken endte med en sejr på 109-106 efter et medrivende opgør, som begge hold skal have stor kredit for.

Kampens spiller blev Thomas Lærke. Han var kampens helt store oplevelse, og var med 27 point en afgørende faktor i Bakkens sejr.

Bakken Bears er dermed videre til semifinalerne i Basketligaen, hvor Team Fog Næstved venter.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Bakken Bears