fbpx
Find os her

Bakken Bears stod inden lørdagens kamp med ryggen mod muren, og intet andet end en sejr over Team FOG Næstved var acceptabelt.

Næstved var nemlig, højst overraskende, i en situation, hvor de for første gang nogensinde kunne sikre sig en finaleplads. En enkelt sejr skulle de bruge, og de kunne skrive historie.

Der var lagt op til et brag af en basketballfest denne lørdag eftermiddag i Vejlby-Risskov Hallen, hvor en stor mængde Næstved fans havde taget turen til smilets by.

Intensiteten var en semifinale værdig

Intensiteten var høj i hallen fra start, hvor det var hjemmeholdet der startede bedst. Diouf kom godt fra start på trods af en tæt markering af Næstveds Chris Gabriel.

Også Bakkens DeVaughn Akoon-Purcell lagde godt ud, efter at være blevet stærkt kritiseret den seneste uge.

Der skulle dog ikke gå mere end 4 minutter før Team Fog bed fra sig, og efter flere offensive rebounds kunne gæsternes Troy Franklin sænke en 3’er fra hjørnet, og bringe Næstved foran med to til stillingen 8-10.

Den føring holdt dog ikke længe, og Bears svarede prompte tilbage. Et par frie 3’ere til Jukic og Akoon-Purcell, og pludselig kunne Bakken se sig selv i front med 20-14.

Den høje intensitet forsatte igennem første periode. Der blev råbt og skreget på banen, såvel som på tribunerne, hvor gæsternes medrejsende fans i samarbejde med hjemmeholdets skabte et kæmpe rabalder på lægterne.

Første periode sluttede med en smal Bakken føring på 28-22, i en kamp som kunne gå begge veje.

Anden periode startede fuldstændig som første periode sluttede. Tætte markeringer i forsvaret, hvor begge hold ydede en enorm indsats. Det tætte forsvar bragte dog Næstved i problemer tidligt i anden periode, hvor de efter blot  2.5 minutter havde begået fem fejl.

Offensivt basketball blev vi også foræret denne eftermiddag, hvor især hjemmeholdets DeVaughn Akoon-Purcell var vågnet op til dåd. Det var tydeligt, at han havde noget at bevise. Han var tændt og leverede, som samtlige andre på banen i dag, en 100 procents indsats.

Mod slutningen af anden periode viste Bakken klassen, og med halvandet minut tilbage var de fortjent foran med 13 point, hvilket første halvleg også sluttede med.

Bakken var en for stor mundfuld

DeVaughn Akoon-Purcell og Michel Diouf viste sig simpelthen for suveræne for Næstved, der havde store problemer med at stoppe Bakkens to stjerner.

Akoon-Purcell sluttede kampen med imponerende 28 point, imens Diouf bidrog med 20.

Kampens helt store højdepunkt kom fra DeVaughn Akoon-Purcell, der slog skuduret da han praktisk talt skød fra midten lige som tredje periode sluttede. Et koldblodigt jump shot fra Bakkens point guard, og så var Bakken igen foran med 13 point.

Selvom Bakken dominerede kampen, var der til tider stadig håb for sydsjællænderne der nægtede at give op. Det lykkedes i perioder at lukke ned for Bakkens startere, men i sidste ende viste de sig som en for stor mundfuld.

Kampen sluttede 100-84, og Bakken fik dermed reduceret i serien, så Næstved nu er foran med 2-1.

Næste kamp spilles på fredag i Næstved klokken 18:30.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Bakken Bears