fbpx
Find os her

Basketligaen

Bakken imponerer med et vildt comeback

Hvad der på papiret burde ligne en let kamp for Næstved endte helt anderledes. Bakken stillede op med reserveholdet og stjal sejren i fjerde periode – kampen endte 88-93.

Foto: Robert Piil

Fredag aften blev den anden sidste kamp i grundspillet afviklet. Opgøret havde ikke betydning for tabellen, da Bakken Bears allerede var sikret førstepladsen og Team FOG Næstved sad sikkert på tredjepladsen.

Bakken , som vandt i Israel onsdag aften og kvalificerede sig til kvartfinalen i FIBA Europe Cup , havde valgt at spare en række spillere til opgøret. Det var Adama Darboe, Ryan Evans, Darko Jukic, Tylor Ongwae, Ryan Martin, Michel Diouf, Tobin Carberry og Mathias Thibault Nielsen, som kunne hvile sig fredag aften. Trods besparelsen på disse spillere, så ligger Bakken Bears til at vinde mesterskabet hvis man skal tro bookmakerne, se f.eks. nærmere på det via Bethard bonuskode her.

Første periode udviste Bakken, med deres noget unge line-up, fra de første minutter stabilt og struktureret spil på banen, hvorimod Næstved spillede ukontrolleret. Der skulle spilles seks minutter af første periode før hjemmeholdet satte gang i deres fans med en trepointsscoring efterfulgt af flot forsvar som førte til et fastbreak dunk. De første ti minutter var overordnet set en rodet omgang basket, der ender 19-19.

Anden periode var en diametral modsætning til den foregående. Begge hold havde tur i den og spillede kontrolleret, uselvisk og ikke mindst sublim basket. Underholdningsværdien steg markant. Den unge Hayden Dalton fra Bakken sluttede perioden af med en and-one buzzeren bag trepointslinjen, han missede straffekastet. Bakken kunne slutte anden halvleg af med en føring på 41-45, hvor de skød imponerende 50 procent fra gulvet.

Hjemmeholdet må havde fået en ordentlig peptalk i omklædningsrummet fra cheftræneren, Christopher Gillet. For Næstved kom stærkt ud fra pausen med et 19-4 run efter blot fem minutter. Dét satte gang i kedlerne for gæsterne fra Århus, der indhentede forspringet med et par trepointsscoringer. De åndede igen hjemmeholdet i nakken. Næstveddrengene svarede dog tilbage med et par dunks og stabilt defensivt arbejde, som gjorde de gik ind til sidste periode med cifrene 71-61.

Fjerde periode, som til at starte med lignede en kamp der bare skulle hives hjem for Team FOG, endte med at blive det helt modsatte. Dalton tog over og scorede 16 point, hvor én af scoringerne var et nydeligt alley-oop dunk, der blev leveret på pladen af Thomas Lærke. Bakken lavede et vildt comeback i de sidste fem minutter på 5-26 og vandt kampen. Team FOG lignede et mandskab, der havde tabt hovedet i de sidste minutter.

Topscorer i kampen var Bakken Bears-spilleren Hayden Dalton med 35 point, 7 rebounds og 6 assists. Fra Team FOG var Jordan Mathews med 29 points og 9 rebounds.

Næstved møder på torsdag det andet Århusianske hold EBBA Aarhus på hjemmebane.

Bakken tager imod Værløse om fredagen på hjemmebane.

Mere fra Bakken Bears