Find os her

Bakken Bears skulle onsdag aften forsøge at slå Mornar Bar fra Montenegro i FIBA Europe Cup. Det var klubbens anden kamp i gruppespillet i anden runde med gruppespil. Der var på forhånd lagt op til en hård og tæt kamp, men at det skulle udvikle sig til sådan et overtidsdrama med en afgørende scoring i sidste sekund, havde de færreste nok forventet. Bakken Bears kunne således trække sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 93-92.

Opgøret var tæt hele vejen, hvor ingen af mandskaberne lod modstanderne stikke af. Som altid var det med Devaughn Akoon-Purcell i en af de afgørende hovedroller, men det var det montenegrinske mandskab, der lagde bedst ud med tre ramte 3’ere inden for de første fire minutter.

Devaughn Akoon-Purcell og i særdeleshed Michel Diouf sørgede for, at Bakken Bears hang i med det yderste af fingerspidserne. Med 13 ud af de første 18 point holdt de udeholdets føring nede på to point, inden Adama Darboe med to minutter igen kunne udligne føringen. Mornar svarede dog straks igen, og første periode sluttede med en snæver føring til gæsterne på 29-26.

Begge mandskaber startede anden periode mere nervøst. Kun én scoring fra hvert mandskab blev det til inden for de første tre minutter, hvor Michel Diouf endda brændte to straffekast. Derek Needham var brandvarm og bragte gæsterne foran med 7 point med sine sjette 3’er og holdets syvende.

Michel Diouf fortsatte med at tilkæmpe sig straffekast under kurven, som han denne gang omsatte til point, men hjemmeholdet havde i denne periode svært ved at følge med. Nemanja Vranjes kunne med under to minutter igen bringe Mornar foran med 12 point, men takket være et effektivt 10-0 run af Bakken Bears, var føringen blot på to point til gæsterne, da de to hold kunne gå til pause med stillingen 46-48 til udeholdet.

Vanvidsdrama afgjort af DAP i overtid
Holdene havde efter pausen svært ved at finde vejen til nettet. Efter tre minutters spil var der således kun scoret to point. Mornar skabte igen et lille forspring, men med 6 point i træk sørgede Devaughn Akoon-Purcell for en Bakken Bears-føring for første gang siden slutningen af første periode. Nemanja Vranjes ville også lege med og med gæsternes næste 8 point, bragte han igen udeholdet foran med et enkelt point. Det var dog Bakken Bears, der kunne gå ind til fjerde periode med en føring på 65-64

Her fortsatte parløbet. Først sørgede Michel Diouf og Tony Bishop for, at hjemmeholdet øgede den smalle føring, men lynhurtigt var der igen balance i regnskabet. Darko Jukic og Doug Wiggins satte hver en vigtig 3’er, men Vukota Pavic svarede tilbage med 3’er. Med 30 sekunder tilbage bragte Devaughn Akoon-Purcell hjemmeholdet i front med to point, men blot 10 sekunder før tid lykkedes det Vukota Pavic at få en offensiv rebound og lægge bolden i kurven og sikre overtid.

Her skulle komme en vanvittig afslutning på den spændende kamp, hvor et turnover af Devaugn Akoon-Purcell efter få sekunder ikke fik konsekvenser. Derimod kunne hjemmeholdet bringe sig op med 5 point efter to minutters spil. Nemanja Vranjes og Vukuto Pavic bragte endnu engang balance i regnskabet, men hjemmeholdet kunne snuse til sejren, da Doug Wiggins bragte Bakken Bears foran med 91-90 med blot 34 sekunder igen.

Thomas Lærke fejlede Brandis Raley-Ross med 4 sekunder igen, og det udnyttede montenegrinernes guard til at bringe gæsterne foran med et point, da han udnyttede begge straffekast. Der skulle nu fuld koncentration til for at vende føringen endnu engang, og det var nøjagtig, hvad der skete.

Efter en timeout til hjemmeholdet, der gjorde, at man kunne bolden op på modstandernes banehalvdel, sendte Darko Jukic bolden ind til Devaughn Akoon-Purcell. Han tog et smart træk uden om forsvareren, og med en god hang time presset af to forsvarsspillere fik han sendt den i med et halvt sekund igen. Mornar kunne ikke svare igen, og Bakken Bears sikrer sig gruppespillets anden sejr, der bringer dem alene på førstepladsen.

Topscorer for Bakken Bears blev Devaughn Akoon-Purcell med 25 point efterfulgt af Michel Diouf med 20 point. Michel  Diouf blev spilleren med flest rebounds, da han tog hele 15 af slagsen og dermed lavede en double-double. Devaughn Akoon-Purcell tog 9 rebounds og lavede 8 assist.
Også Tony Bishop gjorde sig godt bemærket  med en double-double med 10 point og 11 rebounds.

Se hele kampen her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Bakken Bears