fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Spillerprofil: Thomas Lærke

Thomas Lærke

Født 04.04.1991 (29 år)
Højde: 195 cm
Vægt: 90 kg
Position: Guard
Tidligere klubber:

Falcon (2007-2008)
Gainesville High School, USA (2008-2009)
Findlay Prep High School, USA (2009-2010)
CB Lobe Huesca, Spanien (2010-2011)
Pas Pielagos, Spanien (2011)
Opentach Basquet, Spanien (2011-2012)
Aurteneche Maquinaria Araberri, Spanien (2012)
Opentach Basquet, Spanien (2012-2013)
Bakken Bears (2013-2017)
BC Nokia, Finland (2017)

Professionelle karriere

Thomas Lærke er født og opvokset på Amager, men har boet cirka en fjerdedel af sit liv i Aarhus i tjeneste for Bakken Bears, hvor han har kontrakt frem til 2021. Han kom til Bakken i 2013 og udover et kortvarigt ophold i Finske BC Nokia, har han spillet der lige siden.

Lærke startede sin professionelle karriere i 2011 i Spanien for Huesca LEB Oro; den næstbedste række. I perioden frem til 2013 tørnede han ud for yderligere fire spanske klubber.

I forhold til sin hjemkomst til Bakken Bears har han udtalt til klubbens egen hjemmeside: ”Det er den mest professionelle klub i Danmark med de højest ambitioner.” Han lægger desuden vægt på, at der som regel er mulighed for at spille i Europa.

Da han blev hentet til Bakken var det som starter, men sådan forholder det sig ikke længere. I stedet kommer han ind fra bænken, hvilket han har udtalt ikke er et problem for ham, da det mindsker noget af presset på ham.

Scouting profile

Lærke er en farlig skytte både som spot up shooter og som én, der kan skabe sit eget skud ofte ved at skabe separation via et step-back. Han er stærk i sine angreb til kurven, som han kan afslutte med begge hænder uden problemer. Han fører gerne bolden frem efter et defensive stop, hvilket han gør effektivt grundet hans solide handles. Han har et godt blik for spillet og finder ofte frie holdkammerater. Derudover er han aggressiv defensivt og han dækker gerne sin mand over hele banens længde.

Iværksætter

Udover basketballspiller er Lærke iværksætter. Han startede sit efter tøjmærke ”STL i indeværende år sammen med sin kæreste. Om begrundelse for projektet har Lærke udtalt: ” Jeg kunne komme med en masse små begrundelser, men for at være ærlig, så havde jeg bare lyst. Nogle gange skal man huske at gøre, hvad man har lyst til. Det er et kort liv.”

Udvalgte statistikker og rekorder

  •         5x Dansk mester
  •         4x Vinder af pokalfinalen

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er redaktør for Fullcourts Basketligadækning. Jeg laver statistisk for Bakken Bears og har kommenteret for Fanseat. Jeg sætter stor pris på dansk basket.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears