fbpx
Find os her

Bakken Bears

Lokalopgør i Aarhus ender med Bakken Bears-sejr

Mandag tørnede Bakken Bears og deres udviklingshold EBAA sammen i Vejlby-Risskov Hallen. En kamp, der bød på et spændende lokalopgør, som endte ud i en storsejr til Bakken Bears.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

Mandag aften havde Bjørnene deres debut i den nye sæson i Basketligaen. Modstanderen lød på deres farmer-hold, EBAA. EBAA havde forinden dagens kamp spillet mod Horsens IC på hjemmebane, hvilket var et opgør, som de gik fra med et nederlag.

Ligeledes vil dette opgør være klubbernes første officielle debutkamp nogensinde mod hinanden. Farmerholdet EBAA rykkede i sidste sæson op i Basketligaen efter en fantastisk sæson i 1.Division, hvor de nåede helt til finalen i rækken.

Bakken Bears’ sene debut i Basketligaen skyldes, at de seneste tre uger har budt på kvalifikationskampe til Basketball Champions League.

Kampen om Smilets By

Fra kampens start var det tydeligt, at dette var en kamp som begge hold gerne ville vinde. Bears startede bedst ud med en føring på 9-2 efter tre minutter. Bakken Bears-profilerne Ryan Martin og Darko Jukic sad i dagens kamp over.

Seks minutter inde i første periode fik nyligt forlængede Chris Christoffersen sine første minutter i denne sæson efter to Champions League kvalifikationskampe, som Big Chris overværede fra bænken. Ligeledes fik kaptajn Morten Sahlertz også tidligt i første periode sine første minutter i dagens kamp, efter kvalifikationskampe til Basketball Champions League med meget få minutter.

Selvom Bakken Bears på forhånd var udnævnt som storfavoritter, kæmpede EBAA for at holde sig inde i kampen, hvortil de udnyttede Bjørnenes sløsede beslutninger, der blev foretaget i slutningen af første periode. Bakken Bears gik ind til anden periode med en føring på 28-16.

Anden periode startede som slutningen af første med nogle sløsede sekvenser fra Bakkens side, hvor de havde op til flere boldtab.

Sylvester Berg, som tidligere har spillet for EBAA, kæmpede hårdt mod sine tidligere holdkammerater, hvor han efter otte minutter af anden periode fik kaldt en angrebsfejl mod sig. Dette udførte til frustrationer hos Berg, der ikke var tilfreds med dette kald.

Amerikanske Ryan Evans viste det bedste frem i sig i kampens første halvleg, hvor han gik til pause med 20 point. Yderligere sikrede Bakken Bears sig en pauseføring på 64-39.

Fortsat scoringsrig kamp

I anden halvleg fik EBAA bedre fat, hvor tredje periode var tættere end både første og anden periode havde været. EBAA gik således hen og vandt tredje periode, men var dog fortsat bagud samlet med 85-63.

Ryan Evans gik lidt i stå med sin scoringsproduktion, og han fik derfor ikke mange minutter i anden halvleg. Bears forøgede føringen i fjerde periode, hvor EBAA indså, at denne kamp mod de danske mestre var tabt. De danske mestre leverede og indledte sæsonen med en sejr.

Kampen endte med en blow-out-sejr til Bakken Bears med resultatet 119-83.

Kampen topscorer blev Ryan Evans med 24 point, seks rebounds og to assists. Topscorer for EBAA var Tobias Reinholdt og Marius Sørensen, der begge noterede sig for 13 point.

Mere fra Bakken Bears