fbpx
Find os her

Basketligaen

Bakken Bears vinder grundspillet efter sejr mod Svendborg Rabbits

Bakken Bears slog søndag eftermiddag Svendborg Rabbits med cifrene 87-78, og er derfor vinderen af grundspillet i Basketligaen.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

Bakken Bears stod inden søndagens kamp med muligheden for at vinde grundspillet i Basketligaen, hvis de kunne besejre det sydfynske mandskab, Svendborg Rabbits. Rabbits derimod kunne spille sig på en delt andenplads med en sejr.

Tre kampe på fire døgn. Det har været vilkårene for Bakken Bears. De spillede i midtugen mod Avtodor Saratov, hvor de led et smalt overtids-nederlag til russerne. I fredags var bjørnene et smut i Horsens for at revanchere sig efter nederlaget i pokalkvartfinalen mod de gule. Efter en mandfolkepræstation fik Bakken Bears sin revanche, og kunne drage mod smilets by med en sejr mod Horsens IC.

Dagens kamp var så den tredje.

Bakken Bears har i denne uge været præget af skader. Ryan Martin måtte udgå af fredagens kamp mod Horsens IC, og var ikke forventet med denne søndag. Hans navnebror, Ryan Evans, har ligeledes døjet med skader på det seneste.

Det sydfynske mandskab stod i sidste uge overfor Horsens i pokalfinalen, men fik ikke et ben til jorden, og måtte leve med en andenplads i pokalturneringen. Derudover har denne uge budt på et smalt nederlag til Randers Cimbria.

Lynhurtigt Bears-mandskab

Det endte som forventet med en trup uden Ryan Martin. Thomas Lærke var ligeledes ikke med i søndagens Pro A-opgør.  Men den tårnhøje center, Chris Christoffersen var med fra start, hvilket ikke sker så ofte længere.

Fuldbanepres og højt tempo har været kendetegnene ved Bakken Bears. Vi har i denne sæson gentagne gange set, at netop den kombination har været Bakken Bears´våben, som mange hold har haft svært ved at håndtere.

Og Bakken Bears udnyttede naturligvis dette våben fra kampens start. Bjørnene leverede derudover flere coast-to-coast spil, hvor de på meget få sekunder bevægede sig fra den ene ende af banen til den anden.

Begge mandskaber fik åbnet deres scoringskonti, men derfra stak Bakken af med et 6-0 run. Dette fik Svendborgs cheftræner, Lukas Varga, til at tage kampens første timeout.

Med tre kampe på fire døgn måtte man forvente et Bears-mandskab med lidt ømme stænger, men man så  tværtimod et energifyldt mandskab fra kampens start. Tobin Carberry og Darko Jukic gik forrest i fuldbanepresset, og det lykkedes dem to gange på kort tid at nappe bolden fra sydfynboerne.

Rabbits derimod lykkedes også med deres spil. Hurtige aflevering førte til åbne spillere, og de kunne derfor så småt indhente Bakkens lille forspring.

Hen mod første periodes slutning skiftede Bakkens cheftræner, Steffen Wich, sine to unge talenter, David Kristensen og Sylvester Berg, ind, som begge gjorde et fint indhop.

Stillingen efter de første ti minutter var 28-20 i Vejlby Risskov-Hallen.

Bakken stadig bedst

En Bakken trepointsscoring efter et minut i anden periode fik Lukas Varga til endnu en gang at tage en timeout. De overholdt ikke de aftaler, der blev lavet inden anden periodes start, og Varga var derfor nødt til at samle sine tropper igen.

De efterfølgende tre boldbesiddelser førte til tre scoringer, hvor Jeremiah Ingram stod for to scoringer mens, Mikkel Plannthin sænkede et skud fra distancen. Rabbits var dermed kun bagud med fem point.

Denne Bakken-føring blev yderligere reduceret ved en topointsscoring fra Svendborgs Enouma Ebinum.

Imidlertid missede Bakken Bears deres skud i den anden ende, og Steffen Wich blev derfor nødsaget til at tage sin første timeout.

Bakken fik derefter styr på sit spil, og kunne afslutte første halvleg efter et 19-3 run. Stillingen i pausen var 52-33.

Bakken Bears vinder grundspillet

Svendborg prøvede alt, hvad de kunne. De gik endda hen og vandt tredje periode med tre point, men det så ikke ud til at være nok til at indhente Bakkens forspring.

I fjerde periode kom kaninerne ligeledes bedst fra start, men Bakken overtog så småt kontrollen over kampen.

Fjerde periode var en lavtscorende affære, hvor begge mandskaber ikke ramte deres skud, og samtidig blev der også smidt en del bolde væk. Svendborg spillede dog stadig med intensitet og et højt tempo, men de var lige en tand for uskarpe.

Jeremiah Ingram kæmpede bravt hen mod kampens slutning, og ramte en treer, der sendte Bakkens forspring ned på ti point. Han kunne barbere forspringet yderligere ned til ni point efter et ramt straffekast.

Men Svendborg Rabbits fik aldrig leveret comebacket.

Bakken Bears vandt opgøret med cifrene 87-78, og er dermed vinderne af grundspillet i Basketligaen. Kampens topscorer var Svendborgs Jeremiah Ingram med 28 point. Bakkens topscorer var Ryan Evans med 15 point.

Der er nu en lang landsholdspause i vente for Bakken Bears, som først skal i kamp igen den 22. Februar. Svendborg derimod har lige en hjemmekamp på onsdag mod EBAA før, at de kan gå til landsholdspause.

18-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen, og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Mere fra Bakken Bears