fbpx
Find os her

Efter tre sejre i de tre første kampe i årets DM-finaler havde Bakken Bears her til aften mulighed for at sweepe ærkerivalerne fra Horsens IC og dermed tage DM-titlen for andet år i træk.

Med to overbevisende sejre i de to første opgør og en lidt mere hårdttilkæmpet sejr i kamp tre var Bears også favoritter til aftenens kamp, der blev spillet på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen.

Horsens var dog kommet med god energi og tro på tingene i kamp tre, så med en god opbakning fra deres altid trofaste fans og Shannon Hale tilbage fra karantæne var de fuldt opsatte på at ødelægge guldfesten.

Nervøsitet prægede opgøret

Ligesom i seriens tidligere kampe var det Bears, der kom bedst fra start, og med især eminent forsvarsspil havde HIC svært ved at komme til gode skudmuligheder. Bakken kom derfor foran 9-3 efter blot et par minutter.

Selvom Horsens begyndte at få bedre greb om kampen og kæmpede sig tilbage, kom Tony Bishop ind og ramte to treere i træk og skabte endnu engang afstand til dagens gæster, der for alvor havde ryggen mod muren.

En noget rodet periode endte 26-21 til Bears, men med et HIC-hold, der så tændt ud.

Lawrence Alexander startede kampen brændende varm og ramte alle de svære skud, der var med til at holde sit hold inde i kampen – med 19 point i første halvleg bidrog han godt til angrebsdelen for HIC, der midt i anden periode havde kravlet sig helt ind på Bears til stillingen 34-34.

Intensiteten var proportionelt stigende med kampens forløb, og samtidig var ingen af lejrene helt tilfredse med de kald, dommerne kom op med i løbet af perioden, og frustrationerne gik ud over kampens flow.

Af samme grund formåede ingen af holdene rigtigt at stikke af og en intens første halvleg sluttede 43-41.

Horsens med alt på et bræt

Efter pausen kom Horsens ud med lyn og torden og startede med et run på 13-4, hvilket ledte til en timeout fra head coach, Steffen Wich, der var tydeligt frustreret over det udisciplinerede spil, hans hold var kommet ud med fra starten.

Horsens formåede dog ikke desto mindre at fastholde det fremragende spil, og Bakken virkede en smule paniske og ude af kontrol.
Samtidig begyndte Derrick Wilson for første gang i serien at vise tænder, og det var med til at nedbryde den zone, som Bears forsøgte sig med.

Lawrence Alexander var heller ikke kølet ned i pausen og havde ved slutningen af tredje periode hele 27 point, der førte til en føring på 59-66 til HIC.

Så var det. som om alvoren gik op for hjemmeholdet, der startede fjerde periode med syv ubesvarede point, og så var der lagt op til en drabelig afslutning.

Den gamle HIC-dreng, Darko Jukic, ramte med fem minutter tilbage en treer og bragte Bakken foran med tre point, og så kunne de begynde at lugte guld i Aarhus.

Selvom Horsens gav alt, hvad de havde at komme med, var det ikke nok til at trække sig sejrsrigt ud af den fjerde finale, og dermed trak Bakken Bears sig ud, ikke kun som vindere af dagens kamp med stillingen 83-76, men også som vindere af det danske mesterskabt 2017/2018.

Dermed var det også afslutningen på en fantastisk sæson for bjørnene, der ender ud med the double samt en semifinale i FIBA Europe Cup. HIC må derimod tage til takke med sølv efter en ellers imponerende sæson.

Mere fra Bakken Bears