fbpx
Find os her

Basketligaen

Bakken Bears forsætter deres dominans i Basketligaen

Bakken Bears vandt onsdag aften over Team FOG Næstved med cifrene 110-86.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

Landsholdspausen er slut, og Basketligaen er tilbage. De to Pro A-hold, Bakken Bears og Team FOG Næstved tørnede onsdag aften sammen i Vejlby-Risskov Hallen. Begge mandskaber har været repræsenteret på det danske landshold i den nyligt afsluttede landsholdspause, i form af Bakkens Adama Darboe og Darko Jukic, mens Philip Hertz repræsenterede gæsterne fra Næstved.

Bakken Bears har indtil videre i denne sæson været fuldstændigt urørlige. De forsvarende mestre er ubesejret, og er et selvtillidsfyldt mandskab. Bjørnene stod inden dagens kamp med ni sejre og nul nederlag i Basketligaen. Næstved stod med seks sejre og fire nederlag, og var derudover inde i en stime på to nederlag til henholdsvis Horsens IC og Svendborg Rabbits.

Dagens opgør var de to mandskabers anden indbyrdes møde i denne sæson, hvor det første opgør resulterede i en sejr til de forsvarende mestre med cifrene 109-89.

Teddy Bear Toss

Udeholdet kom bedst fra start med to scoringer fra distancen, og var dermed foran med seks point efter tre minutters spilletid. Begge mandskaber havde dog ikke fået indstillet sigtekornet, hvor især Bakken Bears havde problemer med at producere point.

Efter små fire minutter udbyggede Næstved deres føring med en to-pointsscoring fra Næstveds guard, P.J. Thompson. Denne scoring fik Bakkens cheftræner, Steffen Wich, til at tage kampens første timeout.

Få sekunder efter rammer Bakkens Darko Jukic en treer, der udløste Bakken Bears´årligt tilbagevendende begivenhed, Teddy Bear Toss, hvor formålet er, at indsamle bamser til Børnenes Kontor i Aarhus. Hundredevis af bamser blev kastet ind på banen fra fansene på lægterne, og dette medførte en kort pause til oprydning på banen.

Bakken Bears havde genfundet gejsten, og kom tilbage i kampen med to hurtige scoringer fra henholdsvis Tyler Ongwae og Ryan Evans.

Men Næstved gjorde sit, for at undgå at de forsvarende mestre fra Bakken overtog kontrollen over kampen, og Næstved kunne derfor gå ind til anden periode med en føring på 22-28

Jævnbyrdig første halvleg

Starten af anden periode var præget af flere fejl fra begge mandskaber.

Efter et par minutter uden mange scoringer havde hjemmeholdet genfundet deres sædvanlige høje tempo,  og dette ramte det ellers velspillende Næstved-mandskab, der så ud til at have mistet kontrollen over kampen.

Men Næstved havde især succes offensivt, og havde derfor stadig en smal føring, på trods af at Bakken kom bedre med i kampen.

Fire minutter af anden periode var spillet, og så fik Bakken kampens første føring. Den føring holdte dog kun få sekunder, da Næstveds Greg Logins ramte et skud fra distancen. Denne føring blev yderligere udbygget med en trepointsscoring fra Næstveds forward, Filip Rajovic.

Gentagne gange i anden periode fik Bakken flere fejl dømt mod sig, hvilke førte til utallige af tilråb mod kampens dommere fra hjemmeholdets fans.

Begge mandskaber fulgtes godt ad i løbet af anden periode, men med en buzzer beater fra Bakkens Ryan Evans kunne de regerende mestre gå til pause med en smal føring på tre point.

Stimen forsætter

Bakken Bears forsatte hvor de slap fra, og havde generelt bedre styr på spillet i begge ender. Næstved leverede flere sløsede sekvenser i tredje periode, som Bakken Bears fik udnyttet. Bjørnene udbyggede derfor deres føring yderligere, og kunne gå ind til de sidste ti minutter af kampen med en føring på 12 point.

Ligesom i tredje periode var Bakken i kontrol, men Næstved kæmpede for at levere det comeback, der kunne ende Bakkens stime på ni sejre i Basketligaen, og samtidigt ende deres stime på to nederlag.

Især Næstveds to amerikanere, Jordan Matthews og P.J Thompson, tog ansvar og ledte an. Men de havde begge to problemer med skudene fra distancen, hvor de skød henholdsvis 20 procent og 25 procent fra treeren.

Bakken Bears kunne med en stærk anden halvleg forsætte deres stime på ti sejre i Basketligaen, samt deres ubesejrede gruppespil i FIBA Europe Cup. Næstved derimod har nu tabt tre kampe i streg.

Bakken Bears vandt kampen med cifrene 110-86.

Kampens topscorer blev Bakkens Ryan Evans, og Næstveds P.J. Thompson hver især med 24 point.

Mere fra Bakken Bears