fbpx
Find os her

Basketligaen

Bakken Bears er klar til DM-finalerne

Bakken Bears er klar til DM-finalerne mod Horsens IC. Bakken slog mandag aften Randers Cimbria med 87-92 og vinder derfor serien 3-1.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

Mandag aften stødte Randers Cimbria og Bakken Bears sammen i Arena Randers. Semifinaleserien imellem de to jyske hold stod inden mandagens kamp 2-1 til Bakken Bears, og bjørnene fra Aarhus havde dermed matchbolden i mandagens kamp.

En sejr ville sikre aarhusianerne en plads i finalen, mens en sejr til randrusianerne ville forlænge serien med en altafgørende kamp, hvor finalisten af deres serie skulle findes.

Den anden semifinaleserie blev spillet imellem Horsens IC og Team FOG Næstved. De gule fra Horsens vandt den serie uden problemer, og sikrede sig således en plads i finalen.

Bakken på sejrskurs

Kamp fem fik sig en lige start, hvor begge mandskaber fik bolden igennem kurven. Stillingen efter fem minutter var 11-10 til hjemmeholdet, og første periode var generelt bare en meget lige affære. Dog var der enkelte perioder, hvor Randers så ud til at have kontrol over kampen.

Hen mod periodens slutning formåede Bakken dog at få et forspring på fem point til Cimbria, og stillingen efter kampens første ti minutter var derfor 20-25 til gæsterne.

Anden periode foregik med tryk på. Offensivt fik begge mandskaber point på tavlen, men den defensive indsats var begge mandskaber næppe helt tilfredse med.

Første halvlegs store oplevelse var Bakkens 208 centimeter høje center, Michel Diouf. Diouf leverede 15 point og tog seks rebounds, hvortil han leverede en god defensiv indsats.

Det blev derfor en pointrig halvleg, hvor Bakken vandt begge perioder. Randers Cimbria var bagud med ti point i pausen. Stillingen var 44-54.

Bakken Bears er i finalen

Randers kæmpede for at få indhentet Bakkens ti-points forspring fra første halvleg, og halvvejs inde i tredje periode havde de også fået indhentet halvdelen af forspringet fra kampens første 20 minutter.

Men Bakken havde succes med at undgå, at lade Randers hale ind på dem, på trods af at Randers havde flere runs, der så ud til at blive til noget særligt. Så snart at Randers fik barberet noget af gæsternes forspring af, leverede Bakken et modsvar, der fik udbygget aarhusianernes forspring.

Randers gav den, det sidste de havde i fjerde periode, og de kom også ufatteligt tæt på et comeback. Randers lykkedes med et fuldbanepres, og derfra gik det stærkt.

Med lige under to minutter tilbage af kampen var Bakken foran med to point, og Randers kunne nu lugte et comeback. De resterende par minutter var det rene drama. Chris Nielsen ramte en utrolig 3’er, der fik Bakkens forspring ned på et enkelt point.

Thomas Lærke gjorde efterfølgende det onde ved Randers, da han rammer et layup, mens han blev fejlet. Lærke sænkede også straffekastet, og Bakken var foran med fire.

Bakken fik endelig hul på bylden i Arena Randers, og kan derfor drage hjemad mod Aarhus med en sejr, og endnu vigtigere en finaleplads i bagagen.

Bjørnene vandt kampen med cifrene 87-92, og kampens topscorer blev Randers´ Charlie Burgess med 22 point.

Bakken Bears og Horsens IC spiller første kamp i finaleserien den 2. Maj i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus.

18-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen, og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Mere fra Bakken Bears