fbpx
Find os her

Som optakt til aftenens tredje finaleopgør fik Shannon Hale en spilledags karantæne, grundet hans voldsomme slag i hovedet af Bakkens Tony Bishop i kamp to. Læg dertil at Horsens stadig var uden Vedran Borovcanin og Frederik Rungby først lige var vendt tilbage fra en længerevarende skade, så så det efterhånden sort ud for Arnel Dedic tropper, der i sandhed havde ryggen mod muren op til dagens opgør.

Bakken derimod var flyvende. Især Jaye Crockett havde set forrygende ud i denne serie, hvor han havde snittet 22,5 point og otte rebounds.

Hvis Horsens skulle gøre sig nogle forhåbninger om et mesterskab, var aftenens kamp ved at være sidste udkald.

Horsens lægger sig ikke ned

Meget typisk for denne serie var det Bakken Bears der kom bedst fra start.

Med lidt over to minutter spillet førte Bakken 0-7, og Horsens så allerede ud til at have det svært.

Horsens kom hurtigt tilbage, efter at Shannon Hales afløser i startopstillingen Aladdin Barakeh sænkede to straffekast. Han bragte en stor energi, og det var tydeligt at han forstod, hvad der var på spil i dette opgør. Desværre for Aladdin og resten af Horsens mandskabet, måtte han efter blot fire minutters spil sætte sig ud til bænken, da han fik sin tredje personlige fejl.

På trods af at Horsens var bagud hele første periode var det positivt, at de fik tilkæmpet sig langt flere rebounds end de havde gjort de første par kampe. Rebounds og i særdeleshed de offensive af slagsen, havde været en af Bakkens store forcer gennem serien, men i aften fik de at smage på deres egen medicin.

Alligevel måtte Horsens sande at de efter førte periode var bagud med 12-17.

Det var en føring Kevin Larsen fik udlignet efter tre minutter i anden periode, og stillingen var nu 22-22.

Man sad dog med fornemmelsen af, at hver gang HIC kom inden for rækkevidde, scorede Bakken på det efterfølgende angreb. Det var også tilfældet efter Horsens’ udligning, hvor Devaughn Akoon-Purcell satte fart og ramte en 3’er fra hjørnet.

Ved pause førte udeholdet fra det nordlige Aarhus med 32-36, og kampen var langt fra afgjort.

3-pointskuddet var ikke nok

Tredje periode blev en blandet pose bolsjer for begge hold. Spillet var ikke prangende, og momentum vaklede rundt mellem de to mandskaber. Fælles for samtlige minutter var dog, at Bakken aldrig slap føringen de havde erhvervet sig tidligt i kampen.

Horsens var bagud med otte point da fjerde periode startede. Det er, hvis man skulle være i tvivl blot tre 3’ere de mangler for at være i front. Men det er nemmere sagt end gjort, når holdet klædt i gult endnu ikke havde ramt en 3’er i løbet af kampen. De var gået nul fra 11 da fjerde periode skulle til at starte, imens modstanderne fra Bears havde ramt over halvdelen af deres fra dybt (Ni ud af 17 skud.)

Vi skulle have spillet yderligere to minutter af fjerde periode, før Horsens endelig kunne sætte deres første 3’er i kurven. Det var Horsens’ nummer 12, Lawrence Alexander, der eksekverede 3-pointsskuddet, og kort efter fulgte Derrick Wilson op med endnu en 3’er. Nu var Horsens for alvor tilbage i kampen.

Hjemmeholdet fik for alvor indstillet sigtekornet, og efter yderligere to 3’ere af Oscar Jørgensen, var de kun bagud med tre point.

Som sagt tidligere, var det dog som om, Bakken konstant havde det ekstra gear, og hver gang Horsens kom inden for rækkevidde, gjorde Bakken det nødvendige og udbyggede føringen.

Bakkens evindelige og kyniske modsvar trættede Horsens, og til sidst var der ikke mere energi i tanken.

Devaughn Akoon-Purcell blev kampens topscorer med 21 point, og dertil tilføjede han også fem rebounds og to assists.

Gæsterne fra Bakken Bears endte med at vinde kampen 68-79 og fører dermed serien 3-0.

Næste kamp spilles på mandag i Vejlby-Risskov Hallen klokken 18.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Bakken Bears