fbpx
Connect with us

Basketligaen

Bak kan se en fremtid under ny træner

Selvom udlandet lokker, så kan Alexander Bak sagtens se sig selv spille under den nye træner i Næstved, Arnel Dedic.

Foto: Arkivfoto

Alexander Bak har netop overstået endnu en sæson i Næstved. I efteråret vendte han for anden gang i karrieren blikket mod Sydsjælland. Nu er kontrakten udløbet, og han skal til at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Tidligere har han spillet i spansk basket. Forrige sæson blev det til 28 kampe i den tredje bedste række for Avila, og tanken om et nyt udlandseventyr er bestemt ikke fremmed.

Nu er der imidlertid sket det, at Team FOG Næstved har skiftet Chris Gillett ud med Arnel Dedic, der for nyligt blev fyret i Horsens IC efter en batalje mellem ham og Brandon Tabb i finaleserien mod Bakken Bears. Dedic har skaffet store resultater til Horsens, og det nye blod på trænerposten har gjort Næstved ekstra interessant igen.

“Jeg har talt med Team FOG Næstved om næste sæson, og de respekterer fuldt ud, at jeg gerne vil spille i udlandet igen. Det er lidt tungt, at der kun er fem Pro A-hold, det må jeg indrømme. Omvendt har jeg dog også talt med Team FOG om, at hvis jeg spiller i Danmark, så er der god chance for, at det er i “Næverland”.”

Indtil i tirsdags var Chris Gillett cheftræner i Næstved. Efter en svingende sæson, der alligevel endte ud i bronzemedaljer, var Gillett overbevist om, at han skulle stå i spidsen for holdet i den kommende sæson. Det ændrede sig, da Næstved, med Dedic’ fyring i Horsens, endelig fik muligheden for at tilknytte en træner, der længe har været jaget af sydsjællænderne. Et valg, der ifølge Bak, var helt naturligt, selvom han under sin nu tidligere træner at få succes.

“Jeg er ikke så overrasket over, at Næstved har valgt at hente Arnel. Han har vist, at han er en super træner, der de sidste mange sæsoner har været i en finale, som Team FOG Næstved så hjertens gerne vil. Chris (Gillett, red.) gjorde et virkelig godt stykke arbejde i hans første sæson som cheftræner under ikke så nemne vilkår. Jeg kender ikke Arnel, men jeg tror, han er pisse nice. Sikkert en hård træner, men én som bare vil vinde og få det bedste ud af sit hold.”

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Basketligaen