fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Anton Harbo: “Det er sådan en dag man glæder sig til”

Anton Harbo er én af fire spillere, der spiller under dobbeltlicens for henholdsvis Bakken Bears og Bears Academy i øjeblikket. Det gjorde at den unge guard sammen med tre andre spillere medvirkede i to kampe på samme dag denne weekend, hvor der var både topkamp og 3 overtids perioder på programmet i Vejlby-Risskov hallen, da lørdag eftermiddag blev til aften.

I Basketligaen har klubberne i Pro A, muligheden for at benytte op til 5 spillere med dobbeltlicens fra en Pro B klub. Det er et system som primært Bakken Bears har gavn af i øjeblikket, hvor klubben i weekendens topopgør mod Svendborg Rabbits, havde fire spillere med dobbeltlicens med i kamptruppen.

De fire spillere var Anton Harbo, Magnus Møllgaard, Gustav Rønneholt Johansen og Mads Bro Hansen. Alle fire spillere var lørdag eftermiddag klar og omklædte til kamp for først Bakken Bears, og da lørdag eftermiddag blev til lørdag aften, var de alle fire omklædte og klar til kamp i en ny Bears uniform – denne gang for Bears Academy.

Man kunne forestille sig, at det var en mental udfordring at forberede sig på to så forskellige kampe samme dag, men for Anton Harbo, er det noget han har glædet sig til hele ugen.

“Det er sådan en dag man glæder sig til hele ugen, fordi jeg ved, at der er en masse basket på lørdag, og det er det jeg elsker at lave, og det er de her gutter, jeg elsker at være sammen med, så jeg har bare glædet mig, og så har jeg spist godt i går og i morges”, fortæller Anton Harbo om sine forberedelser til lørdagens dobbeltopgør.

Det blev også til spilletid i begge opgør for den århusianske point guard, hvor han i lørdagens første kamp, kom på banen i slutningen af første quarter, på et tidspunkt, hvor Bakken Bears faktisk var bagud. Harbo kvitterede blandt andet for tilliden fra trænerbænken med et steal, kort tid efter han kom på banen, hvor han kaster sig efter bolden for at erobre den. Aggresivitetten udmøntede sig i to point fra holdkammeraten Glen Cosey, der gav Bakken Bears, deres første føring siden kampens andet spilleminut.

“Det er mega fedt, at trænerne  viser tillid. Det er jeg glad for, og jeg må bare fortsætte med at arbejde hårdt hver dag til træning. For jeg er heldig med, at jeg har mange chancer for at vinde tillid”, forklarer Anton Harbo om tilliden fra trænerteamet og det at få chancen i de store kampe.

Men som den travle dobbeltlicens-spiller fortæller, er det ikke kun til kampene, man skal vinde tilliden og udvikle sig, det er også igennem træningen.

“Det er ikke så meget erfaringen fra kampene, det er ligeså meget til træning, hvor jeg bliver presset af nogle af Skandinaviens og Europas bedste forsvarsspillere som Tyler(Ongwae), Glenn(Cosey) og Darboe. De lægger pres på og arbejder hårdt. Det gør mig bedre, og gør at jeg nemmere kan håndtere pres”, fortæller Anton Harbo om, hvad han kan tage med sig til Bears Academy kampene.

I lørdagens kamp for Bears Academy blev det til 19 point og 3 assists på 27 minutter, hvor holdkammeratten, Marius Sørensen, slog rekorden for flest assists i en kamp. Hele 25 gange assisterede Sørensen en holdkammerat til scoring i Bears Academys sejr over Horsens IC, men præstationen kommer ikke bag på Anton Harbo.

“Jeg synes det er mega nice. Han kommer og arbejder hårdt hver dag, og det har han gjort i mange år. Jeg synes han er en af ligaens mest undervurderede spillere. Jeg synes han er pisse god, og jeg er glad på hans vegne”, udtaler Harbo om sin holdkammerat og hans rekordsættende præstation.

Næste gange Anton Harbo og de resterende dobbeltlicens-spiller får mulighed for at trække basketballtrøjen over hovedet er på fredag, hvor Bakken Bears og Bears Academy skal spille mod hinanden i Vejlby-Risskov hallen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears