fbpx
Connect with us

Bakken Bears

6th Man of the Year: Adama Darboe

Denne uge står på Fullcourt Awards, og vi starter med at kåre sæsonens bedste spiller fra bænken – 6th Man of the Year, som i denne sæson går til den danske landsholdsspiller Adama Darboe.

For første gang i tre sæsoner falder prisen som 6th Man of the Year ikke til Horsens IC-spilleren Vedran Borovcanin. Men han var ikke langt fra at lave hattrick! Blot tre point adskilte nemlig Horsens-profilen og Adama Darboe. Sidstnævnte vinder dermed prisen for første gang.

“Jeg er utrolig glad for prisen som 6th Man of the Year. Det betyder meget, at det også er spillerne fra klubberne, som har stemt på mig! Så den er jeg sindssygt glad for! TAK!” siger Darboe.

For to sæsoner siden blev Adama Darboe nummer tre, sidste år nummer to og i år kom titlen som 6th Man of the Year i hus. Rollen som bænkspiller er ellers ikke noget, som Darboe tidligere har været vant til i karrieren, men det ændrede sig efter skiftet til Bakken Bears.

“Før jeg kom til Bakken, har jeg altid startet på banen. Det tog mig tid og energi at acceptere rollen fra bænken, men nu har jeg taget den til mig. Jeg prøver bare at gøre det, så godt som jeg kan. Om jeg starter eller ikke, så får jeg nogenlunde de samme minutter anyways. Hvis jeg altså ikke sutter røv, når jeg er på banen,” siger han.

DM-titlen skal i hus hurtigst muligt

Bakken Bears er kommet blæsende ud til finaleserien, hvor de efter de første tre kampe har vundet samtlige. De er dermed en sejr fra guldet. Og netop guldet kan sikres mandag aften, når de gæster Forum Horsens.

“Det har været fedt indtil videre. Jeg er rigtig glad for, at vi har været i stand til at vinde de første tre. Jeg vil rigtig gerne lukke den i kamp 4, men det kræver virkelig hårdt arbejde fra vores side. Horsens er et fucking godt hold, som altid kommer igen, så vi skal være fokuseret hele kampen igennem.”

“Sæsonen har været god. Ja, vi ville gerne vinde pokalen og i hvert fald have gået videre til semifinalen i FIBA Europe Cup, men det er, hvad det er. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Det her spørgsmål kan jeg kun svarer på, hvis vi vinder DM,” siger Darboe.

Adama Darboe er også tilfreds med sin egen præstation i sæsonen, hvor han ofte er kommet på banen og sikret holdet ro og rutine. Han snitter for sæsonen ni point, 4,3 assists og 2,9 rebounds, og han har desuden scoret sine point på flotte procenter.

“Jeg synes, at jeg har spillet godt og stabilt i en lang periode gennem sæsonen. Jeg har selvfølgelig haft highs and lows, men jeg er rigtig tilfreds med min egen præstation. Jeg satte mig et mål med den klassiske 60/40/90 i procenter, og det har jeg næsten opnået. Jeg er stolt af næsten at skyde 50% fra 3’eren, men det skal jeg nu også, når jeg ikke kommer så tit ind i feltet,” siger han.

Regler

  • De individuelle priser kåres med en top-3.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads får et point.
  • Klubrepræsentanterne må ikke kåre spillere/træner fra egen klub.
  • En spiller/træner kan derfor maksimalt modtage 70 point.
  • Der skal dermed fordeles 135 point blandt spillerne i de individuelle awards.

Pointfordeling:

1. Adama Darboe (Bakken Bears): 42
2. Vedran Borovcanin (Horsens IC): 39
3. Thomas Lærke (Bakken Bears):14
4. Dee Franklin (Randers Cimbria): 11
5. Kentwan Smith (Team FOG Næstved): 10
6. Peter Møller (Svendborg Rabbits): 6
7. Morten Sahlertz (Bakken Bears): 5
8. David Onourah (Team FOG Næstved): 3
9. Rasmus Bach (Randers Cimbria): 1
9. Zach Charles (Svendborg Rabbits): 1
9. Ryan Martin (Bakken Bears): 1
9. Hayden Dalton (Bakken Bears): 1

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Bakken Bears: Darko Jukic
BMS Wolfpack: Andreas Meilby
EBAA: Kristoffer Løwenstein
Horsens IC: Frenderik Rungby
Randers Cimbria: Chris Nielsen
Stevnsgade Copenhagen: Boris Vukicevic
Svendborg Rabbits: Sebastian Åris
Team FOG Næstved: Philip Hertz
Værløse Blue Hawks: Mathias Bak Christensen

Repræsentant fra TV2:
Jens Laulund

Repræsentanter fra Fullcourt:
Alexander Pahl
Aske Strandbygaard
Casper Pedersen
Daniel Elm Christiansen
Sebastian Pfaff

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

More in Bakken Bears