fbpx
Find os her

Onsdag eftermiddag, blev der trukket lod til både Round of 16 og kvartfinalerne i FIBA Basketball Champions League.

Kampene i Round of 16 bliver spillet den 6/7 og den 13/14 marts. Her spilles der bedst ud af to kampe på henholdsvis ude- og hjemmebane.

Holdene som sluttede af som nr. 1 og 2 i den regulære sæson, er placeret som seedede hold i denne runde, og det betyder at de indleder med at spille på udebane. De hold som sluttede af som nr. 3 og 4 i gruppespillet lægger omvendt ud på hjemmebane.

Mads Bonde og Iberostar Tenrife skal i Round of 16 runden møde ligarivalerne fra Spanien, UCAM Murcia.

Tenrife som vandt turneringen sidste år, har igen i denne sæson spillet rigtig godt. Efter 14 kampe i gruppespillet, sluttede de af på førstepladsen med 12 sejre og blot 2 nederlag.

Deres modstander i Round of 16 UCAM Murcia er derimod akkurat gået videre i turneringen med 7 sejre og 7 nederlag på fjerdepladsen.

Kvartfinalerne i BCL er også på plads

Samtidigt med Round of 16, blev der også trukket lod til de kommende kvartfinaler i turneringen.

Kampene i kvartfinalen er planlagt til den 27/28 marts og 3/4 april, hvor der ligeledes spilles bedst ud af to kampe på henholdsvis ude- og hjemmebane. Her ser parrene ud således:

  • Vinder af Nanterre 92/Banvit – Vinder af Stelmet Enea Zielona Gora/AS Monaco
  • Vinder af PAOK/Pinar Karsiyaka – Vinder af UCAM Murcia/Iberostar Tenerife
  • Vinder af AEK/CEZ Nymburk – Vinder af Neptunas Klaipeda/SIG Strasbourg
  • Vinder af EWE Baskets Oldenburg/MHP Riesen Ludwigsburg – Vinder af medi Bayreuth/Besiktas Sompo Japan

De fire hold som kvalificerer sig videre fra kvartfinalen går videre til Final Four, som vil blive afholdt fra den 4. til og med 6. maj.

Hvor Final Four skal afholdes er endnu ikke kendt. FIBA forventer at kunne melde både land, by og Arena ud i starten af april måned, efter kvartfinalerne er blevet afgjort.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Basketball Champions League