fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Lige på og hårdt for Bakken Bears

Der er ingen kære mor for Bakken Bears, når Bjørnenes sæson tirsdag aften skydes i gang med det første af to opgør i Champions League-kvalifikationen.

Arkivfoto: BasketballCL

Modstanderen er cypriotiske Keravnos, når Bakken Bears jagter drømmen om at komme i Champions League gruppespillet. FIBA styrer Champions League, som er rangeret som den tredjebedste europæiske turnering efter de private turneringer, EuroLeague og EuroCup.

Modsat fodboldens pendant, hvor det er de bedste mandskaber i Europa, der mødes, så er der med deltagelse af 16 nationale mestre i højere grad tale om Champions League. I og med de nationale mestre fra de store basketlande deltager i EuroLeague, så er modstanden noget mere overskuelig for de danske mestre.

En enkelt gang før har Bakken Bears klaret skærene. Det var i sæsonen 2016/17, hvor estiske Tartu blev slået over to kampe i anden kvalifikationsrunde. Det var nok til et billet til gruppespillet, hvor Bakken Bears den dag i dag skal igennem begge kvalifikationsrunder.

Modstanderen, Keravnos, deltager i turneringen som cypriotiske mestre. I hjemlandet kæmper de om titlen med AEK Larnaca, mens APOEL er en stærk outsider. Keravnos deltog sidste år i FIBA Europe Cup efter en andenplads i ligaen året forinden. Holdet tabte samlet til ukrainske Cherkasy i deres første kvalifikationsrunde.

Holdet bygger på en stamme af seks amerikanere, mens resten af holdet er cyprioter eller grækere. Fire af de seks amerikanere er med 30 år og opefter rutinerede kræfter. Tre af amerikanerne er dog nye i klubben, så Bakken Bears skal lukrere på, at holdet ikke er spillet sammen.

Hvis Bakken Bears samlet vinder, skal de i næste runde møde litauiske Lietkabelis.

Første opgør spilles på Cypern og kan følges her:

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears