evn-dk
Fullcourt
18. mar 2017 - 10:24

FIBA Champions League: Hvem er favoritter?

FIBA erstattede i sommers Euro Challenge turneringen med Champions League turneringen for at skabe mere fokus på den lavererangerende europæiske klubturnering. Man øgede præmieindtægterne, og hævede antallet af hold i grupperne. Danske Bakken Bears var med i dette års turnering, men de røg desværre ud efter gruppespillet med 13 nederlag i 14 kampe.

Nu er turneringen ved at spidse til for de deltagende hold, da man er trådt ind i kvartfinalerunden. De tilbageværende hold er:

  • Banvit B. K. (Tyrkiet)
  • MHP Riesen Ludwigsburg (Tyskland)
  • ASVEL Lyon-Villeurbanne (Frankrig)
  • Iberostar Tenerife (Spanien)
  • Pinar Karsiyaka (Tyrkiet)
  • Umana Reyer Venezia (Italien)
  • AS Monaco (Frankrig)
  • Dinamo Sassari (Italien)

Hvis man kigger på navnene, er det ikke udpræget hold, der klinger dybt i bevidstheden hos folk. Spanske Iberostar Tenerife trådte ind i turneringens gruppespil efter at have opnået en 9. plads i den hjemlige turnering, mens både tyrkiske Pinar Karsiyaka og tyske MHP Riesen Ludwigsburg opnåede deltagelse i turneringen ved en 6. plads ligeledes i den hjemlige turnering.

Der er dog også stærke hold, som de franske mestre ASVEL, der godt nok ikke lagde imponerede ud i gruppespillet. Franskmændene startede således med at tabe 2 ud af 3 kampe, men man fik rettet det op på det og vandt de efterfølgende 8 kampe. De endte med at vinde 11 kampe og tabe 4 kampe, og siden hen slog de græske Aris ud i playoff-runden. Oddseksperterne har dog ikke den store tiltro til den franske mesterklub. Således kan man hente odds 21 på holdet til at vinde turneringen og odds 4, hvis de blot ender i top 3.

En af de bookmakere der har odds på Champions League, er 888sport.com som er en forholdsvis ny spiller på markedet. Du kan læse en anmeldelse af 888sport her.

Et af de hold, danske Bakken Bears stod over for, var franske AS Monaco. Hertugdømmet, der er mest kendt for deres formel 1 bane og deres fodboldhold, endte på en 3. plads i den franske liga sidste år. Holdet cruisede næsten igennem gruppespillet, hvor det blev til 13 sejre og 3 nederlag. Man ydmygede blandt andet de danske værter, da Monagaskerne kunne rejse hjem med en 37-pointssejr. Holdet rangeres da også som de største favoritter til at vinde turneringen. Således giver de blot odds 2.50 for at vinde, mens en top 3 placering blot giver 1.22.

Italienske Dinamo Sassari og tyske MHP Riesen Ludwigsburg havde det begge svært ved at gå videre fra gruppespillet. Italienerne vandt 10 kampe og tabte 8 kampe, mens tyskerne vandt 11 kampe og tabte 7 kampe. Dinamo Sassari var dog ret overbevisende i deres playoff runde mod franske Le Mans Sarthe, hvor man vandt begge kampe. Anderledes svært havde tyskerne det, der med en margin på kun 2 point samlet slog de litauiske sølvvindere Neptunas Klaipeda. Oddssætterne har en vis tiltro til italierne, der giver odds 11 for at vinde turneringen og odds 3 for at nå top 3, mens en tysk turneringssejr vurderes som usandsynlig. Du kan få imponerende odds 51 for en turneringssejr, mens en top 3 placering giver odds 7.5.

-

Seneste nyheder