fbpx
Connect with us

Brose Bamberg kunne i dag officielt løfte sløret for at klubben har valgt ikke at spille i EuroCuppen i næste sæson, men derimod Basketball Champions League.

Sidste års tyske mestre, har de sidste tre år været en fast bestanddel af europas bedste klubturnering, EuroLeague. De seneste 14 sæsoner har Brose Bamberg været at finde 9 gange i EuroLeague og 6 i EuroCuppen.

I år røg de dog ud af semifinalen i det tyske mesterskab, hvilket betød at de ikke kvalificerede sig til turneringen.

Istedet var formodningen at den tyske topklub ville spille med i EuroCuppen, men nu er der altså lavet en kovending. Bamberg har istedet valgt at deltage i FIBA’s Basketball Champions League i den kommende sæson.

Den tyske storklub har rent faktisk skrevet under på en mange-årig aftale med turneringen, der gør at de udfra resultatmæssige kriterier er at finde i BCL de næste fem år.

Skulle Brose Bamberg vinde den tyske turnering, hvilket giver adgang til EuroLaegue, så vil de ikke være at finde i BCL, som aftalen lyder på, men naturligvis i EuroLeague.

Med 7 titler de seneste 9 år, er Bamberg den bedste klub i de seneste 15 år i den tyske Bundesliga, og en af de bedste i Europa.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Basketball Champions League