fbpx
Find os her

Basketball Champions League

Bakken videre i kvalifikationen på overbevisende vis

Bakken Bears fik lørdag eftermiddag besøg af de engelske mestre fra Leicester Riders, hvor de skulle forsvare deres føring fra første opgør hjem. Bjørnene ikke bare forsvarede føringen, men vandt med hele 103-84. Bakken Bears er dermed videre i kvalifikationen til Champions League.

Foto: CLBasketball.com

Udenfor har solen fundet sin vej til Aarhus og Vejlby centervej 51. Den har ikke været til megen skue de seneste par dage, hvor sorte skyer og vindstød af orkanstyrke har hærget. Men i dagens anledning har det voldsomme vejr fundet vej ind i hallen i det nordlige Aarhus, hvor der bliver støj på lægterne og dramatik på banen.

De regerende engelske mestre, Leicester Riders, besøger i dag Danmark, for at spille anden kamp mod Bakken Bears i dette års Champions League kvalifikation.

Første kamp blev spillet i torsdags på gæsternes hjemmebane, og her tog Bjørnene første stik med en imponerende sejr på 77-90.

Bakkens topscorer blev den nyerhvervet Hayden Dalton, som i dag skal spille sin første betydningsfulde kamp på dansk jord med sine nye holdkammerater. Han er dog ikke den eneste tilførelse, der denne lørdag eftermiddag får sin hjemmebanedebut. Også Tobin Carberry, Ryan Evans, Ryan Martin og Tylor Ongwae skal i dag bringe Bakken Bears videre i deres færd på at nå Champions League’s gruppespil.

Never change a winning team

Hjemmeholdet fra Bakken Bears startede med de samme fem mænd på banen fra kampen i England.

Vi skulle to minutter ind i opgøret, før vi fik kampens første scoring som kom fra udeholdets Rema Lascelles på et lay-up. Dermed var Leicester foran til stor glæde for de medrejsende fans, der havde taget turen hele vejen til Smilets by.

De to hold fulgtes godt ad fra kampens begyndelse, hvor der efter fem minutter stod 9-9. Aarhus-mandskabet havde ikke indstillet sigtekornet ligeså skarpt som sine modstandere, men de havde derimod stor held med at hive boards ned, hvor de greb den ene offensive rebound efter den anden.

Det energiske og aggressive spil ledte også til kampens første danske føring efter syv minutter, hvor de kom foran med 12-11.

Med et enkelt minut tilbage af første periode, viste de nye kræfter sig frem. Bakkens nyerhvervet guard, Ryan Martin blokkede Leicester’s Alexanders Larssons dunk forsøg, hvor efter han viftede med sin pegefinger og signalerede, at der ikke var nogen adgang, ud til udeholdets bænk. Angrebet efter viste Martin også prøver på sit offensive talent, hvor han lagde en smuk assist til hans navnebror, Ryan Evans.

Første periode sluttede med en Bakken-føring på hele 22-13.

Anden periode startede som første sluttede, hvor Bakken dominerede kampen på imponerende vis. Det var sprudlende basketball som hjemmeholdet leverede, hvor især de to nye ansigter, Tylor Ongwae og Ryan Evans viste sig frem med dunks og skud fra distancen.

Som Bakken Bears udbyggede føringen, kom der også mere og mere stemning blandt tilskuerne, hvor en tæt på fyldt Vejlby-Risskov Hal levede op. Det skabte en følelse af deja vú fra slutningen af sidste sæson, hvor man igen kunne mærke ånden af et europæisk eventyr snige sig frem.

On to the next one

Som kampen skred frem forsvandt spændingen så småt fra opgøret. Bakken Bears’ 17-pointsføring fra halvlegen blev i tredje periode udbygget til 27, og pludselig var det, det obligatoriske halfcourt-shot, der fik tilskuernes nerver til at sidde uden på tøjet, fremfor Bakkens videre kvalifikation (Til orientering blev skuddet brændt.)

Spillere som Sylvester Berg og David Kristensen, der ikke kom på banen i første kamp og Morten Sahlertz, der kun spillede få minutter, fik mærkbare minutter allerede fra anden periodes slutning. Her var Kristensen især værd at bemærke, da han efter mindre end to minutter på banen, lavede et demonstrativt blok, hvor efter han selv kunne lægge bolden i kurven i den anden ende.

Som kampen nærmede sig sin afslutning og tilskuerne på de grønne klapstole alle skrålede ‘Let’s go Bakken’, var det dog gloværdigt at se de engelske mestre forsætte fighten.

De forsvarende danske mestre vandt med cifrene 103-84. Ryan Evans, Darko Jukic og Tylor Ongwae scorede alle 14 point, og måtte deles om titlen som Bakkens topscorer. Kampens mest scorende blev Leicester-spilleren, Jairus Holder, med 17 point.

Nu venter Bakkens næste modstander i kvalifikationen, hvor de skal møde vinderen af opgøret mellem Hapoel Tel Aviv og Spirou Basket. Første opgør mellem de to endte 76-73 til det israelske mandskab.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Bakken Bears