fbpx
Find os her

Basketball Champions League

Bakken kom godt fra land i CL-kvalifikationskamp

Bakken Bears kom i går aftes et skridt tættere på Basketball Champions League med sejr på 77-90 over Leicester Raiders.

Foto: BasketballCL.com

Efter en historisk sæson i Europa sidste år, startede Bakken Bears igår nyt kapitel i deres europæiske eventyr. Første modstander i Bakkens vej til at kvalifcere sig til Basketball Champions League er Leicester Raiders. Torsdag aften blev første af to kampe spillet i England.

Det var to forskellige mandskaber, som skulle mødes i Leicester. Michael Piloz udtalte til Århus Stiftstidende, at Leicesters større og tungere spillere kunne give Bakken problemer, mens han selvfølgelig håbede på, at det var Bakkens hurtighed, som kom til at definere kampen.

Da kampen startede, var der ingen tvivl om, hvem der kom til at dominere kampen; de danske mestre kom foran fra start, og lod aldrig Leicester smage forspringets sødme (Bakken var foran i 39 ud af 40 minutter). Første periode var alligevel en tæt affære, som endte 26-23 til danskerne.

I anden periode var bjørnene storspillende og særligt forsvaret var dominerende. De holdte Leicester til blot 12 point, mens de selv scorede 23 point. Bakken gik til pause med en 14-points føring, 49-35. Tredje periode bød på mere af det samme, og danskerne var helt oppe at føre med 23 point. Stillingen var 78-57 inden de sidste 10 minutter.

I kampens sidste periode lykkedes det Leicester at få lidt momentum tilbage. De holdt således Bakken til 12 point i sidste periode, mens de selv fik sat 20 point på tavlen. Kampen blev en 13-points sejr på 77-90 til Bjørnene, og det giver derfor de danske mestre end rigtig god forudsætning for avancement, når de imorgen tager imod Leicester i returkampen på hjemmebane i Vejlby-Risskov hallen.

Hayden Dalton blev topscorer for Bakken med 17 point, mens Michel Diouf og Ryan Evans leverede 16 hver. For englænderne blev DeAndre Burnett topscorer med 24 point. Connor Washington, som sidste år spillede i Næstved, scorede seks point og havde syv assists.

Bakken havde ikke de store problemer med Leicesters større spillere, som Michael Piloz havde frygtet. Danskerne vandt reboundsspillet rimeligt overlegent 43-31 og scorede 42 point i feltet til Leicesters 28. Tilgengæld var det hjemmeholdet, som scorede flest fast break point (12-8).

Mere fra Bakken Bears