fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Bakken Bears vinder på Cypern trods bump på vejen

Bakken Bears vandt tirsdag aften en tæt kamp på Cypern mod Keravnos Strovolou og står derfor med et fint udgangspunkt inden returkampen i Aarhus på fredag. Bakken vandt kampen med ni point, 86-95.

Foto: Basketball Champions League

Bakken Bears indledte tirsdag aften deres sæson på udebane mod Keravnos Strovolou på Cypern i kvalifikationen til Basketball Champions League.

Sommeren over lavede Bakken Bears syv ændringer på holdkortet, men den seneste måned har stået på træningskampe for de aarhusianske bjørne, hvorfor mandskabet har haft mulighed for at spille sig sammen inden tirsdagens første opgør i Basketball  Champions League.

Opstarten har været god med Bears-sejre i træningskampene mod Södertälje Kings, Rostock Seawolves og London Lions, mens det blev nederlag mod Hamburg Towers og Donar Groningen.

Kort tid efter at Bakken kunne løfte pokalen i Basketligaen i sidste sæson, udtalte Bakken Bears’ sportsdirektør, Michael Piloz, til Århus Stiftstidende at deltagelse i Basketball Champions League er Bakkens drøm i denne sæson ovenpå de seneste sæsoners succes i FIBA Europe Cup, som har budt på en semi- og senest en kvartfinale.

Sublim første periode af Bakken Bears

På trods af flere udskiftninger på Bakken-mandskabet valgte Bakken cheftræner, Steffen Wich, at gå med de gamle kendinge Adama Darboe, Thomas Lærke, Darko Jukic, Ryan Evans og Michel Diouf.

Begge mandskaber var uskarpe i kampens indledning, hvor der blev misset flere skud. Især Bakkens Michel Diouf så uskarp ud fra kampens start, men der gik ikke længe, før Diouf fik hul på bylden og kom på pointtavlen

De to hold fulgtes ad i kampens første minutter, men med fem minutter tilbage af første periode sænkede Thomas Lærke en treer, og pludselig var Bakken foran med ni point efter nogle effektive minutter. Stillingen efter første periode var 12-28.

Bakken-toget fortsatte

På trods af adskillige udskiftninger i truppen henover sommeren lignede Bakken Bears allerede i sæsonens første betydningsfulde kamp en sammentømret flok.

Som sædvanligt var Diouf stærk i Pick-and-roll spillet, hvor han havde stor succes med at tage bolden til ringen. I resten af den offensive del havde Bakken også succes med udførslen af deres systemer. På samme tid leverede de også fine defensive sekvenser, hvor de formåede at kvæle Keravnos’ angreb.

Størstedelen af hjemmeholdets point kom fra fastbreaks med hurtige afslutninger bag treeren. Så snart Keravnos gik ned i tempo, formåede Bakken at holde de forsvarende cypriotiske mestre fra en scoring.

Bakken kunne gå til pause med et buzzer beater layup af Thomas Lærke. Stillingen efter første halvleg var 32-52.

Dyr periode for Bakken

Der var ikke mange negative ting at sige om Bakkens spil i første halvleg, men i tredje periode løb Bakken så sandeligt ind i modvind. Det regnede med treere fra Keravnos’ side, og Bakkens 20 pointsføring blev halveret i løbet af tredje periode.

Tredje periode var dyr for Bakken Bears. De forsøgte sig med deres vanlige fuldbanepres og høje tempo, men det kostede dyrt, at Keravnos havde så stor succes fra trepointsland. I løbet af tredje periode scorede hjemmeholdet 31 point. Bakken var inden starten på kampens sidste ti minutter foran med ni point.

Bakken Bears formåede dog at fuldende arbejdet og tage sejren med hjem til Smilets By. Det var ellers lige ved, at Keravnos formåede at levere comebacket, der kunne have givet dem sejren. Men Bjørnene slog de forsvarende cypriotiske mestre med cifrene 86-95 og står nu med en sejr inden returopgøret.

Kampens topscorer var Keravnos´Josh Hagins med 21 point. Bakkens topscorer var Darko Jukic med 17 point.

Returopgøret spilles i Aarhus fredag den 20. September i Vejlby-Risskov Hallen.  Den samlede vinder af de to opgør skal spille mod Lietkabelis, sidste sæsons nummer fire i den litauiske række, i næste kvalifikationsrunde af Basketball Champions League.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

More in Bakken Bears