fbpx
Find os her

Bakken Bears skulle her til aften forsøge at spille sig videre i Champions League på hjemmebane mod Donar Groningen, efter de havde fået et godkendt udgangspunkt fra første kamp med en sejr på 78-80.
Den samlede vinder af de to opgør ville gå videre til tredje og sidste kvalifikationsrunde, hvor Movistar Estudiantes stod som kommende modstander.

Mandskaberne stillede med følgende startopstillinger til dagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen:

Bakken Bears: Adama Darboe, DeVaughn Akoon-Purcell, Michel Diouf, Sylvester Berg & Jay Crockett

Donar Groningen: Sean Cunningham, Brandyn Curry, Drago Pasalic, Evan Bruinsma & Jason Dourisseau

Kampen startede meget hektisk, og det så umiddelbart ud til at passe gæsterne bedst, der med et par nemme scoringer bragte sig foran 0-8, hvilket førte til en timeout fra en noget frustreret Steffen Wich.
På trods af timeouten kunne Bakken stadig ikke få gang i deres angrebsspil, og der måtte gå yderligere et par minutter, før Akoon-Purcell, på et straffekast, kunne sætte Bakkens første point på tavlen.

Selvom Bakken fik puttet et par scoringer, der også satte gang i publikum, i kurven, haltede det stadig i den modsatte ende, hvor Groningen ikke havde svært ved at komme til scoringer, grundet mange offensive rebounds og second chance points.

Bears kom dog godt igen, men måtte dog stadig se sig bagud 16-23 efter første quarter.

Bakken Bears fik stille og roligt arbejdet sig ind i kampen, men de havde stadig kæmpe problemer med at kontrollere reboundspillet i egen ende, og det gav Groningen nogle utroligt lette point. Det var dog, som om Bakken begyndte at få mere rytme ind i spillet, og de kunne i midten af anden quarter bringe sig foran ved stillingen 38-36, og det skyldtes blandt andet fantastisk spil af DeVaughn Akoon-Purcell, der havde 15 point alene i anden quarter – 23 point i alt i første halvleg!

Med en fantastisk afslutning på første halvleg kunne Bakken Bears gå til pause med en føring på 48-41

Deja-vu for Bakken

Groningen kom bedst ud til anden halvleg og startede med et 12-0 run, og det lignede fuldstændig starten på kampen, hvor Bakken var fuldstændigt låste i deres angrebsspil og forsvarsspil.

Bakken fik dog sat en prop i, men de måtte alligevel erkende, at de var bagud 64-69 efter en tredje quarter, der mindede ualmindeligt meget om første quarter, der startede horribelt og sluttede bedre for hjemmeholdet.

Dog måtte man også tage hatten af for Groningen, der greb alle de chancer, som Bakken Bears gav væk.

Der var altså lagt op til en utroligt spændende fjerde quarter, især med henblik på differensen på kun to point fra første kamp, og det var lige hvad tilskuerne fik.

Groningen virkede dog kølige i deres angrebsspil og ramte nogle store treere, og med fem minutter igen var stillingen 73-82. Det begyndte at ligne et exit for Bakken, men med et par hurtige scoringer var de kun nede med fem.

Med et minut igen var stillingen 81-84, og altså kun -1 i det samlede regnskab for Bakken Bears. Tættere kom aarhusianerne dog ikke, der måtte se sig besejret med 83-91, og de taber dermed samlet 163-169 til hollandske Groningen.

DeVaughn Akoon-Purcell blev kampens topscorer med 31 point.

Mere fra Bakken Bears