fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Bakken Bears taber snævert til Dinamo Sassari

Bakken Bears tog onsdag aften imod italienske Dinamo Sassari i Basketball Champions League, og der var masser af intensitet og spænding i opgøret, som gæsterne trak sig bedst ud af.

Foto: Basketball Champions League

Onsdag aften løb årets første Basketball Champions League-kamp på dansk grund af stablen i Ceres Arena. Bakken Bears tog imod italienske Dinamo Sassari, og der var lagt op til et spændende opgør mellem de forsvarende danske mestre og sidste sæsons nummer to i Serie A.

Danskerne stod forud for opgøret mod Dinamo Sassari med ryggen med muren. Bakken Bears er i sæsonens første to kampe i Champions League blevet tildelt to nederlag, og det aarhusianske mandskab skulle onsdag levere overraskelsen, hvis ikke to nederlag skulle blive til tre.

Det italienske mandskab, der vandt sølv i sidste sæson i Serie A, har i deres to indledende kampe gjort rent bord og sat Iberostar Tenerife og Galatasaray til vægs med sejre på henholdsvis 92-72 og 93-84.

I kølvandet på sidste runde lavede BCL en power ranking, og her har man placeret Bakken Bears på en 32. plads – svarende til en sidsteplads. Til sammenligning lå det italienske mandskab på en fjerdeplads, så klubben fra Sardinien gik ind til kampen som store favoritter.

Tæt og intens første periode

Bakken Bears indledte kampen med Glenn Cosey, Ryan Evans, Q.J Peterson, Michel Diouf, og Tylor Ongwae på banen, og de fem bjørne fik sig en god start på kampen. De to mandskaber så hinanden an fra kampens start og lavede begge flere småfejl.

Efter fire minutter var Bakken Bears foran med 10-9, og Bakkens Ryan Evans var særdeles velspillende. Den tidligere MVP i Basketligaen leverede i begge ender og viste sig frem fra sin bedste side. Det samme gjorde Q.J Peterson, der tidligt i kampen fik sat to treere – den ene et godt stykke bag trepointslinjen. Første periode var en jævnbyrdig affære, og Bakken og Sassari var skiftevis i front.

Tilbage i september sagde Bakken Bears’ cheftræner, Steffen Wich, i et interview med Fullcourt, at defensiven var hans største bekymring. Den erfarne og succesfulde cheftræner var ikke i tvivl om, at det aarhusianske mandskab nok skulle få sat point på tavlen, men han var klar i mælet, når det kom til den anden ende – der var plads til forbedring.

I første periode var der dog flere gode defensive sekvenser fra Bakken, og det må have været opmuntrende for Steffen Wich at se truppens til tider stærke defensive indsats mod så stærk en modstander. Bjørnenes modstander formåede dog at score 26 point i første periode.

Første periode sluttede meget tæt. Stillingen var 25-26 i gæsternes favør.

Du kan se nogle af kampens måske største highlights herunder:

Sassari udbygger deres føring

Det italienske mandskab kom stærke ud til anden periode. Sassaris kroatiske center, Miro Bilan, førte an og viste skarphed fra distancen. Efter fire minutter af anden periode havde Dinamo Sassari scoret hele 16 point, mens Bakkens havde scoret 6 point. Stillingen var 31-42 med seks minutter tilbage.

De tidligere vindere af FIBA Europe Cup var især gode til at fordele bolden, og den hurtige boldomgang gav Bakken problemer adskillige gange. Italienerne havde momentum, men Bakken Bears, anført af Q.J Peterson, fik standset blødningen og kunne lidt efter lidt indhente de 11 point, som Sassari var foran med seks minutter tilbage af første halvleg.

Førnævnte Q.J Peterson var som altid stærk i den offensive ende, men den lynhurtige guard var i den grad også velspillende defensivt. Den 26-årige amerikaner, der måler bare 183cm, gav de tårnhøje Sassari-spillere kamp til stregen, og selvom at flere af gæsterne havde en klar højdefordel, forvoldte Peterson dem problemer i reboundspillet. Peterson tog tre rebounds i første halvleg og var sammen med DeShawn Stephens de mest reboundende spillere.

Bears havde muligheden for at gå til pause helt lige, 46-46, men et misset Tylor Ongwae-skud fra trepointsland med 11 sekunder tilbage, gav gæsterne chancen for at udbygge deres føring inden pausen.

Dinamo Sassari´s Eimantas Bendzius stormede ned i den anden ende og skød en treer, der var for kort. Bendzius blev dog fejlet i skudafviklingen og blev sendt på stregen til tre straffekast. Den litauiske power forward sank samtlige tre straffeskud.

Udeholdet kunne gå til pause foran med 43-49.

Spænding til det sidste

Nøjagtigt som de to forgangne periode var tredje periode også tæt. Bakken kom ud til anden halvleg med et håb om at komme tilbage i kampen, men i tredje periode kunne gæsterne distancere sig yderligere fra danskerne. Tredje periode sluttede 17-20, og danskerne havde ti minutter til at hente ni point på Dinamo Sassari.

Men selvom Bakken Bears kampen igennem blev presset til det yderste, smed de aldrig håndklædet i ringen. Den danske mastodont kæmpede bravt i kampens sidste ti minutter og vandt sågar fjerde periode, men det var ikke nok til at fuldende comebacket og tage sæsonens første sejr i Basketball Champions League.

Bakken havde deres chancer, men de var uskarpe og marginalerne gik ikke deres vej. Bjørnene var især uhyre uskarpe bag trepointslinjen, og det kostede dyrt. Bakken skød 9 for 35 fra treeren og var altså ikke blege for at sende bolden afsted fra distancen.

Med tre minutter tilbage var Bakken kun bagud med syv point, men en tvivlsom dommerkendelse fik sat en stopper for Bakkens gode periode, og halvandet minut senere havde Sassari bragt sig foran med 12 point, 76-88.

Kampen sluttede 84-91. Bakkens Deshawn Stephens sluttede som topscorer med 25 point og 10 rebounds, mens QJ Peterson lavede 18 point og 7 rebounds

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

20-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears