fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Bakken Bears sejrer i spændende træningskamp

Bakken Bears stod tirsdag aften overfor tyske Rostock Seawolves i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken vandt kampen, 96-89.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

Tirsdag aften fik Bakken Bears besøg af tyske Rostock Seawolves i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen var Bakkens sidste hjemmekamp inden aarhusianerne tager hul på kvalifikationen til Basketball Champions League. Kvalifikationen spilles i Nicosia på Cypern om otte dage, men før Bakken kan tage til Cypern, skal de et smut til Tyskland og møde Alba Berlin.

Forberedelserne frem mod kvalifikation har for Bakkens vedkommende stået på i et godt stykke tid, og de forsvarende danske mestre ser ud til at være klar. Først var danskerne en tur i Holland, hvor de mødte Donar Groningen, og i sidste uge mødte de London Lions på hjemmebane af to gange. Begge opgør blev vundet overlegent, og Bakken-truppen ser giftig ud.

Tirsdagens opgør var dog Bakkens sidste hjemmekamp inden turneringen på middelhavsøen, hvorfor det var Bakken-fansenes sidste mulighed for at se DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon på halvgulvet i Risskov, da de begge har kontraktudløb efter Champions League-kvalifikationen.

Q.J Peterson i hopla

Træningskampen mod Rostock Seawolves fik sig en noget rodet start. Begge mandskaber havde svært ved at få nettet til at blafre, og de var generelt uskarpe. Efter knap fire minutters spilletid var stillingen 5-4 til hjemmeholdet.

Men Bakkens pointproduktion blev bedre få minutter senere. Det samme kunne dog ikke helt siges om gæsterne, der i første periode kun fik sat 14 point på tavlen.

Det var især da Q.J Peterson kom ind på banen, at Bakkens offensive spil blev bedre. Den kun 183cm høje guard strålede i første periode og viste sig frem på bedste vis.

Der skulle kun gå små ti sekunder, før han atter fik de fremmødte fans i Vejlby-Risskov Hallen op at stå med et sublimt dunk. Han fik vist sine formidable handles frem og var en af første periodes helt store oplevelser. Han noterede sig for 11 point i første periode – en periode, hvor han gjorde nærmest alt rigtigt.

Perioden sluttede 26-14 i Bakkens favør.

Dentmon brandvarm fra trepointsland

Bjørnebanden fra Aarhus fortsatte i anden periode de gode takter. Danskerne var fortsat det bedste mandskab, og der var på  ingen tvivl om, at Bakken var det bedre hold sammenlignet med tyske Rostock, der spiller i den næstbedste tyske række.

Hvor det i første periode var Q.J Peterson, som var banens mest iøjenfaldende spiller, var det i anden periode Justin Dentmon. Amerikaneren, der har en fortid i NBA, stjal rampelyset med sin træfsikkerhed fra distancen, og han spillede alt i alt en god periode. Han skød 3 for 3 bag treeren og scorede 15 point i anden periode alene.

I anden periode fik Bakken udbygget deres føring med yderligere otte point. Stillingen ved halvleg var 52-32

Bakken vinder

Bakkens føring skulle dog gå hen at smuldre i tredje periode. Bakken tabte tredje periode med otte point, og det fik spændingen tilbage i kampen og gav gæsterne troen på, at de kunne levere et comeback. Thomas Lærke scorede ti point i streg i tredje periode for Bakken Bears og startede perioden ud med en ankle-breaker, der begejstrede fansene på lægterne. Perioden sluttede 73-61.

Efter Bakkens præstation i første halvleg kom det som lidt af en overraskelse, at de tyske gæster pludseligt kom bedre med i kampen. Bakken havde kampen igennem været i fuld kontrol, og tyskerne fik til tider ikke et ben til jorden.

Med tre minutter tilbage af tirsdagens kamp var Bakkens føring helt nede på seks point, men Q.J Peterson var clutch og sendte to skud gennem kurven fra distancen.

På trods af en spændende anden halvleg, som Rostock vandt med 13 point, kunne Bakken Bears trække sig sejrrigt ud af tirsdagens træningskamp. Kampens slutresultat var 96-89. Topscorer var den lynhurtige Q.J Peterson med 26 point.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears